Két év kihagyás után 2022 június 11-re ismét meghirdette a Magyar Szabadidősport Szövetség és a Finn Nagykövetség a FINN NOWA eseményt, melynek célja a finn-magyar különleges kapcsolatok ápolása és a sportág népszerűsítése.

A nordic walking, korábban Nordic Pole Walking néven, 1997 tavaszán mutatkozott be hivatalosan önálló sportként Finnországban. Kezdetben főként a sífutóknak volt a nyári erőnléti edzést biztosító mozgásformája. Ma már világszerte közkedvelt mozgásforma. Többek között javítja a testtartást, fokozza az állóképességet, tehermentesíti az ízületeket és nem utolsó sorban a helyes nordicozás az izmok 90 %-át megmozgatja.

A rendezvény helyszíne a Gellért-hegy volt. A rajt és cél: a Finn Nagykövetség.

A megnyitót Finnország magyarországi nagykövetének helyettese  és Czene Attila a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) elnöke tartotta. A kedves fogadtató és üdvözlő szavak után zenés közös bemelegítés következett majd a nagykövetség udvarán egy közös fotó is készült.

Bozsik Anna sífutó olimpikon és Kovács Krisztina nordic walking trénerek vezetésével indultak el a lelkes résztvevők  a három és fél kilométeres túrára a Gellért-hegy vadregényes sétányain, a Citadella tetejére, majd egy másik útvonalon vissza a Nagykövetségig, közben gyönyörködhettek a pazar panorámában.

Az eseményen a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet tagjai is részt vettek, kis zászlóikkal hirdetve Salgótarján és a finn  Vantaa testvérvárosi voltát.

Noha az emelkedők, a magas páratartalom és a nyári meleg próbára tette a túrát teljesítőket, de testileg-lelkileg feltöltődve, jó hangulatban és azzal a jó érzéssel térhettek haza, hogy tettek az egészségükért, népszerűsítették a nordic walkingot és a finn-magyar kapcsolatokat.

.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyfűzés Kerekharaszton is

A Kerekharaszti Alapszervezet is csatlakozott az idén a Mályvavirág Alapítvány felhívásához. Január 27-én a kerekharaszti könyvtárban fűztük a gyöngyöket, amelyek a méhnyak rák elleni küzdelemre hívták fel a résztvevők figyelmét. Vendégünk volt a körzeti védőnő, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Önkéntesek Napja Szekszárdon

A Mentálhigiénés Műhely, a Szekszárdi Civil Kerekasztal és Szekszárd MJV Önkormányzata által szervezett immár hagyománnyá vált Önkéntesek Napja és Hála Gála rendezvényen a fenti szervek meghívására részt vett a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet is. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Örökmozgó Kerékpáros Országjárás – Hatvan

2022-ben harmadik alkalommal szervezi meg a Magyar Rákellenes Liga az Örökmozgók Hetét, ezen belül az Örökmozgó Kerékpáros Országjárást. Hatvanba június 19-én délután érkezett meg Rozványi Balázs elnök úr és felesége Winkler Violetta. Közel harminc lelkes Olvass tovább...