Május 12-én negyedik alkalommal szervezte meg a Hívás klub a bográcsozást a Polgármesteri Hivatal Pihenő házában.

Május 5-i kibővített vezetőségi ülésen megbeszéltük a teendőket, szétosztottuk a feladatokat.

A hús, hagyma, burgonya beszerzést Olajos István, Borosné Eszter betegsége miatt az ásványvizet, a savanyúságot, kenyeret, Filéné Ibolya vette meg, utóbbit megsponzorálta. Emőke most is a kávéhoz cukrot, komplettát, tejszínt hozta és készítette.

Csütörtökön meleg ragyogó napsütéses időre ébredtünk. Reggel ¾ 8-kor már a Polgármesteri Hivatal Pihenőházában voltunk előkészíteni a klubfoglalkozást. A gondnoktól átvettük a szükséges dolgokat.

Pisti most is hatalmas bográcsban készítette a pörköltet. A segítők a burgonyát hámozták, apróra vágták, közben a többiek megterítettek. ½ 12-kor a résztvevők is kezdtek gyülekezni. Az ásványvízen kívül, néhány klubtag pálinkát, bort hozott. Kedvelt volt a gyógynövény likör. 12 óra előtt megérkezett Lovas Imre zenész, aki jó hangulatot teremtett,

Ebéd előtt Kozempel Zsuzsánna klubvezető köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy Boros Csabáné Eszter kórházban van, azért nincs itt. Mindenki mielőbbi gyógyulást kívánt neki. Minél hamarabb szeretnénk körünkben üdvözölni.

Ezután két következő klub programról szólt. Június 9-én Nyíregyházi Vadasparkba szervezünk önköltséges kirándulást. Június 17-én Szabó Magda nyomában sétát. Előzetesen 21 illetve 10 fő jelentkezett. Mind két program meghirdetésre kerül.

Ezt követően a tagok egymás után mentek az ebédért, melyet segítőink és Pisti a pörkölt főzője osztottak. A pörkölt ismét nagyon finom volt, amit a résztvevők (45 fő) hatalmas tapssal köszöntek meg. Ami megmaradt kis edényekben, aki igényelte vihetett haza. Ebéd után, aki kávét kért, Emőke szívesen készítette el. Az ebédet követőn többen táncra perdültek. Nem számított a kor, a táncolók közül a legfiatalabb 64 éves a legidősebb 86 éves volt.

Nagyon örültek a klubtagok, hogy ismét személyesen is találkozhattak egymással. A pandémia miatt 2020, március 12 óta két közgyűlést és két tantermi rendezvényt leszámítva más tantermi klubfoglalkozás nem volt. Baráti beszélgetés közben most is többen segédkeztek a mosogatásban, rendrakásban.

A klubfoglalkozás jó hangulatban 15 órakor ért véget.

Következő alkalom: 2022. június 9-én önköltsége kirándulás Nyíregyháza Vadasparkba

Gyülekezés:  A körlevélben közölt helyen és időben

Kozempel Zsuzsánna
MRL Hívás klubvezető

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Fürdőzés és túra

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Tagságunk úgy döntött, hogy kétfelé veszi az irányt január 12-én, a szokásos szerdai napon. Vannak köztünk, akik nagyon szeretnek fürdőzni, ezért kiszemeltük Bükkszék fürdőt. A csodálatos Bükkszék a Mátra és a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Pillanatképek a Debreceni Alapszervezet és Segítőszolgálat életéből

A Hívás klub február 14-i hagyományos batyus farsangján az Evangélikus Templom Közösségi termében a Thaly Kálmán utcai óvoda Cicó csoportja adott elő nagyon vidám műsort, Gálné Judit óvónő vezetésével, melyet a résztvevők vastapssal jutalmaztak. Az Olvass tovább...

Alapszervezetek

VII. Szent Agáta Nap Sárszentágotán – “ma is a vértanúk korát éljük”

Sárszentágota Község Önkormányzata és a Magyar Rákellenes Liga Sárszentágotai Alapszervezete rendezte meg immár hetedik alkalommal a Szent Ágota Napot. Szent Ágota az emlőbetegek védőszentje, akihez fohászkodva gyűltek össze az ország számos pontjáról érkező zarándokok a Olvass tovább...