A Gödöllői Alapszervezet beszámolója

Az április 20-i presszó szerdánk vendége az 1993-ban alakult Kistarcsai Kulturális Egyesület (KIKE) volt. Vezetőjük Kereszti Ferenc ismertette a működésüket meghatározó legfontosabb irányelveket, hallhattunk rengeteg megvalósult programjukról. Pl: Simándy József szobor felállításáról. Megjelent és készülőben lévő kiadványaikról: könyvekről, a minden évben megjelenő „Kistarcsai Kalendárium”-ról.

Részletesebb beszámolót kaptunk hagyományőrzési célkitűzéseikről. (Görhönyfesztivál) Hónaponként megvalósult és tervezett programjaikról. Hallhattunk hazai és nemzetközi kapcsolatokról és azok építéséról.

Mégis ami legfontosabb volt számomra, hogy milyen lelkesen vonzanak be minden korosztályt. A fiatalokat segítik akár hazai, akár nemzetközi pályázatok megnyerésében. Inspirálják őket az „Aranykavics Díj” átadásával és a minden évben felállításra kerülő 18 évesek padjával.

Kereszti Ferenc 2009-ben munkásságáért „Magyar Kultúra Lovagja” díjban részesült.

Másik előadónk Aszódi Gábor volt. Ő szívügye a felnőtt képzés, az örökké való tanulás. Főleg kézműves tanfolyamok szervesében vesz részt (üveg festés, csipkeverés, kertészkedés). Csak egyet emelek ki közülük: 2013-ban a Szent Imre téren elhelyezett 3,5 m átmérőjű kőmozaik díszt (amit a mozaikkészítő tanfolyam résztvevői készítettek).

Nagyon sok energiát és öltetett merítettünk ebből a színes előadásból! Köszönjük!

Amennyiben kíváncsi vagy, mások hogyan csinálják, vagy szeretnél egy-két új ötletet, kérlek látogass el honlapjukra:

https://www.facebook.com/KistarcsaiKulturalisEgyesulet/

https://kike.hu/

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kistarcsai_Kultur%C3%A1lis_Egyes%C3%BClet

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hatvaniak a salgótarjáni rendezvényen

„Egy Nap a Nőkért” Figyelemfelhívó rendezvény és séta a mellrák ellen Salgótarjánban A Hatvani Alapszervezet tagsága meghívást kapott  a Salgótarjáni Alapszervezet elnökétől, Kreicsi Máriától  az október 4-én tartott Mellrák elleni küzdelem hónapja tiszteletére rendezett Figyelemfelhívó sétájukra Olvass tovább...

Alapszervezetek

Bajmócon jártunk

Az egész Felvidék legnépszerűbb és leglátványosabb várkastélya az ősparkkal övezett domb tetején álló festői, romantikus stílusú bajmóci kastély meglátogatása volt a MRL Salgótarjáni Alapszervezet autóbusszal kiránduló tagjainak úti célja. Az időjárás ideális volt, a nap Olvass tovább...