A Gödöllői Alapszervezet beszámolója

Az április 20-i presszó szerdánk vendége az 1993-ban alakult Kistarcsai Kulturális Egyesület (KIKE) volt. Vezetőjük Kereszti Ferenc ismertette a működésüket meghatározó legfontosabb irányelveket, hallhattunk rengeteg megvalósult programjukról. Pl: Simándy József szobor felállításáról. Megjelent és készülőben lévő kiadványaikról: könyvekről, a minden évben megjelenő „Kistarcsai Kalendárium”-ról.

Részletesebb beszámolót kaptunk hagyományőrzési célkitűzéseikről. (Görhönyfesztivál) Hónaponként megvalósult és tervezett programjaikról. Hallhattunk hazai és nemzetközi kapcsolatokról és azok építéséról.

Mégis ami legfontosabb volt számomra, hogy milyen lelkesen vonzanak be minden korosztályt. A fiatalokat segítik akár hazai, akár nemzetközi pályázatok megnyerésében. Inspirálják őket az „Aranykavics Díj” átadásával és a minden évben felállításra kerülő 18 évesek padjával.

Kereszti Ferenc 2009-ben munkásságáért „Magyar Kultúra Lovagja” díjban részesült.

Másik előadónk Aszódi Gábor volt. Ő szívügye a felnőtt képzés, az örökké való tanulás. Főleg kézműves tanfolyamok szervesében vesz részt (üveg festés, csipkeverés, kertészkedés). Csak egyet emelek ki közülük: 2013-ban a Szent Imre téren elhelyezett 3,5 m átmérőjű kőmozaik díszt (amit a mozaikkészítő tanfolyam résztvevői készítettek).

Nagyon sok energiát és öltetett merítettünk ebből a színes előadásból! Köszönjük!

Amennyiben kíváncsi vagy, mások hogyan csinálják, vagy szeretnél egy-két új ötletet, kérlek látogass el honlapjukra:

https://www.facebook.com/KistarcsaiKulturalisEgyesulet/

https://kike.hu/

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kistarcsai_Kultur%C3%A1lis_Egyes%C3%BClet

Kapcsolódó bejegyzések

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

“(A)mit tehetünk,(a)mit tehetek a rák ellen” – roadshow Miskolcon

Összefogásra van szükség annak érdekében, hogy minél kevesebb daganatos megbetegedés legyen Magyarországon. Az orvosok mellett fontos a társadalom szerepe, benne az egyén aktív szerepvállalása. A daganatos betegségek megelőzésében lényeges a civil szervezetek tevékenysége. Az Magyar Olvass tovább...

Alapszervezetek

A medencefenék relaxációja – ami minden nőnek fontos lehet

Időpont: 2019.10.29. A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete októberi Stresszoldó Klubjának felkért előadója Gáspár Erika járási vezetővédőnő volt. Az előadó folytatta a néhány hónapja megkezdett előadását a női szervezet felépítéséről, életfunkciói változásáról és azok javítási Olvass tovább...

Alapszervezetek

Angyaltársak Gyöngyösön

Gyöngyösön az Angyaltársak segítő társasága a rászorulóknak ruhaosztást szervezett. A szervezésben a Gyöngyösi Alapszervezet tagjai is részt vettek.