A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2021.05.17-i Egészségklub témája a gyógynövények voltak.

Az előadó, dr. Balláné dr. Tóth Ilona gyógyszerész, előadásában először általánosságban jellemezte a gyógynövények jótékony hatását, használatának hagyományait, előnyeit és hátrányait is.

A házipatika fontos részét képezik, prevenciós és terápiás hatásuk is ismert. Az előadó ismertette a gyógynövények használatának szabályait és kiemelte, hogy előírásszerűen alkalmazva mellékhatásokat nem okoznak.

Csoportosíthatók hatóanyag, felhasználási mód és betegségek szerinti szempontok szerint. Az előadó saját készítésű fotóival illusztrálva a hatóanyagok szerinti csoportosításban részletesen beszélt a gyógynövényekről: a gyulladáscsökkentőkről, emésztést javítókról, szív-érrendszerre hatókról, izületi problémákra alkalmazandókról, immunerősítőkről, nyugtató-feszültségoldókról, sebgyógyítókról, nőgyógyászati betegségekre hatókról, prosztata problémára valókról, vese-húgyúti betegségekre és allergiára szolgálókról.

Beszélt a mérgező gyógynövényekről is és felhívta a figyelmet azok körültekintő kezelésére. Végül a lakóhelyünk közelében, a Medves fennsíkon található gyógynövényeket sorolta fel és mutatta be.

Az esemény a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával. Az előadó lehetőséget adott a témával kapcsolatban felmerülő kérdések utólagos  megválaszolására.

Az előadást a tagok online formában, videón kapták meg és a youtube segítségével utólag is bárki számára elérhető.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Cukorbetegség és daganatos betegség – előadás Egerben

Szeretettel hívjuk az érdeklődőket 2018. november 13-án, kedden 13 órakor a Markhot Ferenc Kórház Refektóriumában (Markhot Ferenc u. 1-3.) Előadó: Dr. Harcsa Eleonóra főorvos, rendelőintézeti igazgató Téma: A cukorbetegség és a daganatos betegségek

Előadás

Rák: a tudatosság növeli a betegek esélyeit

Több mint háromszáz daganatos beteg és hozzátartozó érkezett Budapestre a Daganatos Betegek Napjára, ahol kutatók, orvosok, segítő szakemberek előadásai, tematikus foglalkozások segítették az egészségügy útvesztőiben való eligazodást. A betegtájékoztató napot a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság Olvass tovább...

Alapszervezetek

Stresszoldó csoportfoglalkozás Hatvanban

Időpont: 2022. október 17. Vezeti: Kiss Anett pszichológus A kezdő körben mindenki egy színnel jelképezte az aktuális érzelmi állapotát. Majd ennek magyarázata következett, ezzel felszínre kerültek az aktuális élethelyzeti nehézségek, megoldandó problémák. A foglalkozás progesszív Olvass tovább...