A  Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Ez alkalommal egy könnyed sétát szerveztünk április 13-án lakóhelyünk, szűkebb hazánk környékén.

Ellátogattunk a festői szépségű gyöngyösi Deli-tóhoz, mely a város dél-nyugati részén kb. egy kilométerre található 54 hektáros víztározó. A tározó 1975-ben készült el és 70,3 km2 vízgyűjtő területtel rendelkezik, amit a Toka- és Tarján-patak táplál.

A Gyöngyös környéki emberek kedvelt horgászparadicsoma, ahol esőbeállók, asztalok, nyársalók, várják a horgászokat, kirándulókat.

Nagyon szép napos időben jártuk körbe a tavat és csodálhattuk meg a tó környékének rendkívül gazdag növény- és élővilágát.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Októberi mozgásprogramok Hatvanban

A Hatvani Alapszervezet beszámolója  Tagjaink augusztusban is folytatták mozgásprogramjaikat.  Kis létszámban, sétaköröket, nordic walking-, kerékpártúrákat szerveztünk Hatvan – Zagyva parton és a Népkertben, valamint a környék településeire.  A Sétakör összesen 124,23 km-t tett meg – Olvass tovább...

Alapszervezetek

Megelőzés a köbön: az elsődleges-, másodlagos-, harmadlagos megelőzés

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete vendége a szeptemberi Stresszoldó Klubban Mihók Viktória pszichológus volt, aki az elsődleges, a másodlagos és a harmadlagos prevenció rejtelmeibe avatott be minket. Sokan a megelőzésen csak a szűrővizsgálatokat értjük, Olvass tovább...