A Hatvani Segítő Szolgálat és Alapszervezet beszámolója

A Szenior Örömtáncot Ilse Tutt táncpedagógus dolgozta ki Németországban kb. 45 évvel ezelőtt kedves anyósa kérésére, hiszen a tánc szeretete kortalan. Nyugat-Európában már több országban nagy népszerűségnek örvend, hazánkban Csirmaz Szilvia jóvoltából kezd egyre nagyobb teret hódítani ez a műfaj.

A Szenior Örömtánc nem egy klasszikus tánc a régi hagyományos értelemben, viszont sok klasszikusnak mondható stílus – legyen az keringő vagy éppen rock and roll – elemeit vagy lépéseit tartalmazza leegyszerűsített formában. A koreográfiák egyszerűek, könnyen megjegyezhetők. Ez a tánc kifejezetten az idősebb korosztály számára kifejlesztett mozgásforma.

Kíméletesen mozgatja meg az izmot, ízületet, harmonizálja a fizikai és agyi tevékenységet, javítja a memóriát, növeli az önbizalmat, közösségi élményt nyújt. Nem kell hozzá előzetes tánctudás, s ahogy a neve is mondja, örömöt ad. Tévedni is szabad, legfeljebb vidámabb tőle a hangulat.

A Szeniortánchoz nem szükséges tánc partner, sem előzetes tánctudás és folyamatosan, bármikor lehet csatlakozni. Arra törekszik a módszer, hogy az egész csoport összehangolt mozgására figyelni kelljen a táncosnak, miközben örömre lel a mozgásban.

2022 évben Hatvanban, 4. évadát is elindította a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálat és Alapszervezet, Varga Júlia önkéntes Szenior örömtánc táncoktató vezetésével.

Minden hét keddjén találkozunk a Grassalkovich Művelődési Házban 15 órakor.

Lazányi Jánosné
a Segítő Szolgálat  vezetője

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Mikulás adományt és szeretetcsomagokat hozott a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztályára

Az advent a várakozás, készülődés időszaka.  Ebben az időszakban különösen nagy hangsúlyt kap a felebaráti szeretet, az egymásra figyelés, a gondoskodás.  A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei az előző három év gyakorlatának megfelelően az Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nőnap és márciusi programok Gödöllőn

Vajek Andrea Add tovább a mosolyodat Magyar Rákellenes Liga  www.rakliga.hu Gödöllői Alapszervezet  elnöke +36 70 55 22 418 Honlap: https://rakliga.hu/alapszervezetek/godolloi-alapszervezet/ FB csatorna (hivatalosabb hírekkel):   https://www.facebook.com/AddTovabbaMosolyodat Fb csoport(“játékosabb” napi infokkal):https://www.facebook.com/groups/583899778639428 You Tube csatorna:https://www.youtube.com/channel/UCyeQKbIKe5UxC9dq9m9va0A/featured instagram: https://www.instagram.com/addtovabbamosolyodat/ Sulicsapat :Mandevillené Keresztényi Gizella 06 20 935 Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kihívás Napja Siófokon

A Siófoki Alapszervezet 2016. május 25-én 19 fővel vett részt a Kihívás Napján /Challenge Day/. Több mint 5 éve minden szerdán változó létszámmal gyűlnek össze tagjaink és az érdeklődők a 3-1-2 meridián tornára Stang Mártonné Olvass tovább...