Séta az egészségért 

Mozogj velünk a Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából! 

Sétálj, gyalogolj, kocogj, fuss, kirándulj, rollerezz, kerékpározz, vegyél részt edzésen legalább 30 percen át a 30. Nemzeti Rákellenes Nap, 2022. április 10. alkalmából!

Az eseményen mindenki részt vehet, aki támogatni szeretné rákellenes programjainkat.

Mikor?

A 2022. április 8-10-ei hétvégén, péntek reggeltől vasárnap éjfélig.

Kikért?

Kérünk mindenkit, hogy regisztráljon, és tudassa, hogy ki(k)ért sétál, mozog! Egy jó cél és a megfelelő támogatás nem csak a mozgásban segít, de az egyéni felelősségvállalásban is!

Magadért: hogy meggyógyulj, hogy egészségesebb légy!

Másokért: daganatos beteg családtagodért, barátodért, ismerősödért, a járványban megbetegedettekért, az egészségügyben dolgozókért, a hazájukból menekülni kényszerülőkért…

Készíts fotót, írd ki, fejezd ki, mutasd meg, hogy kiért cselekszel!

Hogyan?

Regisztrálj, és tudasd velünk, hogy ki(k)ért sétálsz, mozogsz!

A regisztráció ingyenes: https://forms.gle/eEgPR8DrDM6e18jA8

Ne felejtsd el a támogatói fotót is feltölteni!

Mozogj együtt családtagjaiddal, hívd meg barátaidat, közösségedet!

(Kérjük, hogy mindenki külön regisztráljon!)

Járd körül a háztömböt, kirándulj, vagy válassz bármilyen más mozgást!

   És mindenekelőtt: jókedvűen!

Miért?

A daganatos betegségek megelőzése jórészt a saját kezünkben van. Az Európai Rákellenes Kódex (https://eukodex.rakliga.hu/) segít nekünk abban, mit tehetünk a kockázat csökkentéséért. Ennek egyik formája a rendszeres mozgás. „A láb mindig kéznél van.”

A mozgással elkezdheted megváltoztatni, egészségesebbé tenni az életed.

Adj hírt róla!

A sétáról, futásról, mozgásról és a támogatásról készíts fotókat és videókat, és oszd meg a Facebookon, az Instagramon és használd a következő címkéket:

#egészségséta #NemzetiRákellenesNap #MagyarRákellenesLiga

A címkékben ne legyen szóköz, két címke között viszont igen!

És még?

30.alkalommal hívjuk fel a figyelmet Nemzeti Rákellenes Napon a megelőzés, a korai felismerés és az aktív közreműködés fontosságára.

Tájékozódj programjainkról a honlapunkon: rakliga.hu

El ne felejtsd a teljesítményed rögzíteni az #Örökmozgók naplódban!

Adományoddal támogathatod munkánkat: (https://rakliga.hu/tamogatas/) A közleményben, kérjük, add meg, hogy „Nemzeti Rákellenes Nap”


Ez a 30. Nemzeti Rákellenes Nap, amelyet hagyományosan április 10-én, dr. Dollinger Gyula (
1849-1937) sebészprofesszor, egyetemi tanár születésnapján tartunk 1993 óta. 

Nevéhez fűződik a rák-regiszter kialakítása, amely a hazai megbetegedések tudományos szempontból való feldolgozását tette lehetővé, valamint olyan fontos felismerések is hozzá köthetők, mint a dohányzás és a rák ok-okozati kapcsolata. Létrehozta továbbá az Országos Rák Bizottságot, és kidolgozta az akkor korszerűnek számító műtéti eljárásokat az onkológia területén. Megszervezte az önkéntes ápolónői intézményt és az első magyarországi epekőműtétet. Az I. világháború alatt kórházat, utókezelőt és művégtaggyárat szervezett. Több éven át volt elnöke a Budapesti Orvosegyesületnek, a budapesti, majd az Országos Orvosszövetségnek.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Siófoki Alapszervezet hagyományos kirándulása

A Siófoki Alapszervezet  50 tagja – hagyományaihoz hűen – 2016. május 20-án kiránduláson vett részt, melyen a sok látnivalónak köszönhetően szép élményeket gyűjtöttünk. Az útvonal a következő volt: Siófok- Székesfehérvár Bory-vár – Alcsútdoboz, Arborétum – Olvass tovább...

Alapszervezetek

Családi nap Gyöngyösön az Egressy Béni iskolában

Családi napot tartottunk 2018. október 16-án az Egressy Béni iskolában. ahol sok szülő, tanár, diák és a mi tagjaink vettek részt. Többek között volt kézilabda és futás, rajzolás a kisebbeknek. A versenyek helyezettjeit ajándékkal jutalmaztuk Olvass tovább...

Alapszervezetek

A zene és tánc gyógyító ereje

2017.november 22-én tartottuk fenti című programunkat. Először Sági Tibor tanár tartott 40 percben érdekfeszítő előadást ebben a témában. Érdeklődve hallgattuk mindannyian zenével átszőtt mondanivalóját. Rendkívüli élmény volt. A szünetben az Alapellátás-fejlesztési modellprogram kínálta a jelenlévőket Olvass tovább...