Séta az egészségért 

Mozogj velünk a Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából! 

Sétálj, gyalogolj, kocogj, fuss, kirándulj, rollerezz, kerékpározz, vegyél részt edzésen legalább 30 percen át a 30. Nemzeti Rákellenes Nap, 2022. április 10. alkalmából!

Az eseményen mindenki részt vehet, aki támogatni szeretné rákellenes programjainkat.

Mikor?

A 2022. április 8-10-ei hétvégén, péntek reggeltől vasárnap éjfélig.

Kikért?

Kérünk mindenkit, hogy regisztráljon, és tudassa, hogy ki(k)ért sétál, mozog! Egy jó cél és a megfelelő támogatás nem csak a mozgásban segít, de az egyéni felelősségvállalásban is!

Magadért: hogy meggyógyulj, hogy egészségesebb légy!

Másokért: daganatos beteg családtagodért, barátodért, ismerősödért, a járványban megbetegedettekért, az egészségügyben dolgozókért, a hazájukból menekülni kényszerülőkért…

Készíts fotót, írd ki, fejezd ki, mutasd meg, hogy kiért cselekszel!

Hogyan?

Regisztrálj, és tudasd velünk, hogy ki(k)ért sétálsz, mozogsz!

A regisztráció ingyenes: https://forms.gle/eEgPR8DrDM6e18jA8

Ne felejtsd el a támogatói fotót is feltölteni!

Mozogj együtt családtagjaiddal, hívd meg barátaidat, közösségedet!

(Kérjük, hogy mindenki külön regisztráljon!)

Járd körül a háztömböt, kirándulj, vagy válassz bármilyen más mozgást!

   És mindenekelőtt: jókedvűen!

Miért?

A daganatos betegségek megelőzése jórészt a saját kezünkben van. Az Európai Rákellenes Kódex (https://eukodex.rakliga.hu/) segít nekünk abban, mit tehetünk a kockázat csökkentéséért. Ennek egyik formája a rendszeres mozgás. „A láb mindig kéznél van.”

A mozgással elkezdheted megváltoztatni, egészségesebbé tenni az életed.

Adj hírt róla!

A sétáról, futásról, mozgásról és a támogatásról készíts fotókat és videókat, és oszd meg a Facebookon, az Instagramon és használd a következő címkéket:

#egészségséta #NemzetiRákellenesNap #MagyarRákellenesLiga

A címkékben ne legyen szóköz, két címke között viszont igen!

És még?

30.alkalommal hívjuk fel a figyelmet Nemzeti Rákellenes Napon a megelőzés, a korai felismerés és az aktív közreműködés fontosságára.

Tájékozódj programjainkról a honlapunkon: rakliga.hu

El ne felejtsd a teljesítményed rögzíteni az #Örökmozgók naplódban!

Adományoddal támogathatod munkánkat: (https://rakliga.hu/tamogatas/) A közleményben, kérjük, add meg, hogy „Nemzeti Rákellenes Nap”


Ez a 30. Nemzeti Rákellenes Nap, amelyet hagyományosan április 10-én, dr. Dollinger Gyula (
1849-1937) sebészprofesszor, egyetemi tanár születésnapján tartunk 1993 óta. 

Nevéhez fűződik a rák-regiszter kialakítása, amely a hazai megbetegedések tudományos szempontból való feldolgozását tette lehetővé, valamint olyan fontos felismerések is hozzá köthetők, mint a dohányzás és a rák ok-okozati kapcsolata. Létrehozta továbbá az Országos Rák Bizottságot, és kidolgozta az akkor korszerűnek számító műtéti eljárásokat az onkológia területén. Megszervezte az önkéntes ápolónői intézményt és az első magyarországi epekőműtétet. Az I. világháború alatt kórházat, utókezelőt és művégtaggyárat szervezett. Több éven át volt elnöke a Budapesti Orvosegyesületnek, a budapesti, majd az Országos Orvosszövetségnek.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Kalandra fel! Mozgással a daganatok ellen!

Az életmódnak óriási szerepe van a daganatok megelőzése szempontjából. Az egészséges táplálkozás mellett rendszeres testmozgással tehetünk a legtöbbet azért, hogy elkerüljük a betegséget. A MRL Miskolc 2018-ban elhatározta a Miskolci Szakképzési Centrum és  Szentpáli István Kereskedelmi és Olvass tovább...

Alapszervezetek

Az egészségért a természet erejével

Noha 8 fok volt Salgótarjánban, a Mikulás napi Nordic walking Félegyházi Évivel, a tervek szerint ma is jó hangulatban telt el gyönyörű téli környezetben.

Alapszervezetek

Egészségnap-Futófesztivál Hatvanban

Időpont: 2019. április 13. szomba A Városi Egészségnap és Futófesztiválon nagyon sokan keresték fel az ingyenes szűrővizsgálatokat és a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének asztalát! Önkénteseink tájékoztató kiadványokkal látták el a hozzánk segítségért fordulókat, mulázsok Olvass tovább...