Séta az egészségért 

Mozogj velünk a Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából! 

Sétálj, gyalogolj, kocogj, fuss, kirándulj, rollerezz, kerékpározz, vegyél részt edzésen legalább 30 percen át a 30. Nemzeti Rákellenes Nap, 2022. április 10. alkalmából!

Az eseményen mindenki részt vehet, aki támogatni szeretné rákellenes programjainkat.

Mikor?

A 2022. április 8-10-ei hétvégén, péntek reggeltől vasárnap éjfélig.

Kikért?

Kérünk mindenkit, hogy regisztráljon, és tudassa, hogy ki(k)ért sétál, mozog! Egy jó cél és a megfelelő támogatás nem csak a mozgásban segít, de az egyéni felelősségvállalásban is!

Magadért: hogy meggyógyulj, hogy egészségesebb légy!

Másokért: daganatos beteg családtagodért, barátodért, ismerősödért, a járványban megbetegedettekért, az egészségügyben dolgozókért, a hazájukból menekülni kényszerülőkért…

Készíts fotót, írd ki, fejezd ki, mutasd meg, hogy kiért cselekszel!

Hogyan?

Regisztrálj, és tudasd velünk, hogy ki(k)ért sétálsz, mozogsz!

A regisztráció ingyenes: https://forms.gle/eEgPR8DrDM6e18jA8

Ne felejtsd el a támogatói fotót is feltölteni!

Mozogj együtt családtagjaiddal, hívd meg barátaidat, közösségedet!

(Kérjük, hogy mindenki külön regisztráljon!)

Járd körül a háztömböt, kirándulj, vagy válassz bármilyen más mozgást!

   És mindenekelőtt: jókedvűen!

Miért?

A daganatos betegségek megelőzése jórészt a saját kezünkben van. Az Európai Rákellenes Kódex (https://eukodex.rakliga.hu/) segít nekünk abban, mit tehetünk a kockázat csökkentéséért. Ennek egyik formája a rendszeres mozgás. „A láb mindig kéznél van.”

A mozgással elkezdheted megváltoztatni, egészségesebbé tenni az életed.

Adj hírt róla!

A sétáról, futásról, mozgásról és a támogatásról készíts fotókat és videókat, és oszd meg a Facebookon, az Instagramon és használd a következő címkéket:

#egészségséta #NemzetiRákellenesNap #MagyarRákellenesLiga

A címkékben ne legyen szóköz, két címke között viszont igen!

És még?

30.alkalommal hívjuk fel a figyelmet Nemzeti Rákellenes Napon a megelőzés, a korai felismerés és az aktív közreműködés fontosságára.

Tájékozódj programjainkról a honlapunkon: rakliga.hu

El ne felejtsd a teljesítményed rögzíteni az #Örökmozgók naplódban!

Adományoddal támogathatod munkánkat: (https://rakliga.hu/tamogatas/) A közleményben, kérjük, add meg, hogy „Nemzeti Rákellenes Nap”


Ez a 30. Nemzeti Rákellenes Nap, amelyet hagyományosan április 10-én, dr. Dollinger Gyula (
1849-1937) sebészprofesszor, egyetemi tanár születésnapján tartunk 1993 óta. 

Nevéhez fűződik a rák-regiszter kialakítása, amely a hazai megbetegedések tudományos szempontból való feldolgozását tette lehetővé, valamint olyan fontos felismerések is hozzá köthetők, mint a dohányzás és a rák ok-okozati kapcsolata. Létrehozta továbbá az Országos Rák Bizottságot, és kidolgozta az akkor korszerűnek számító műtéti eljárásokat az onkológia területén. Megszervezte az önkéntes ápolónői intézményt és az első magyarországi epekőműtétet. Az I. világháború alatt kórházat, utókezelőt és művégtaggyárat szervezett. Több éven át volt elnöke a Budapesti Orvosegyesületnek, a budapesti, majd az Országos Orvosszövetségnek.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Az év első sétaköre

2020-01-06 A Hatvani Alapszervezet beszámolója Az újév első Sétakörét  kutyaszerető barátainkkal tettük meg 2020 január 4-én. A táv 8 km volt. Az ünnepek alatt egy kicsit elkényelmesedtünk, frissítően hatott a jó kis gyalogtúra és a Olvass tovább...

Mozgás

Örökmozgók Hete, 2021. június 26-július 04.

Egyedül mozogtál a járvány alatt? Szeretnél már közösségben gyalogolni, kerékpározni, más mozgást végezni? Itt az idő, újra szabadon mozoghatunk együtt! Szervezhetjük a közös mozgásos programjainkat, hogy újra jókedvűek és edzettek legyünk! A kerékpáros országjárást a Olvass tovább...

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Érted is kerekez(t)ünk – Limfóma Világnap: Biciklivel a limfómás betegekért

Szeptember 15-e a Limfóma Világnapja, ennek alkalmából a Magyar Rákellenes Liga kerékpáros felvonulással hívta fel a figyelmet a betegségben érintettekre. A limfóma az ötödik leggyakoribb daganatos megbetegedés, Magyarországon évente körülbelül 2000 új beteget regisztrálnak. Az Olvass tovább...