A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Alapszervezetünk meghívást kapott a gyöngyösi Mátra Múzeumba, ahová szép számmal érkeztünk március 9-én, az üvegtetővel lezárt belső udvarra, ahol az Intézmény „védjegyévé” vált mamutcsontváz található.

Vendéglátónk, tárlatvezetőnk és kísérőnk Báryné Gál Edit igazgató asszony volt.

A Mátra Múzeum három egységből áll, az Orczy Kastélyból, az új Természettudományi Pavilonból és a 2 hektáros helyi védettségű parkból.

Tárlatvezetőnk ez úttal az Orczy kastélyt, az Orczy család történetét és a Múzeum történetét mutatta be nekünk és kalauzolt végig a kastély termein, ahol jelentős helytörténeti és vadászattörténeti gyűjtemények mellett helyet kapott a kastély emeletén a legmodernebb multimédiás, audiovizuális eszközökkel felszerelt élményközpont is.

A kastély megtekintése után egyénileg mentünk át a Természettudományi Pavilonba, mely hazánk egyik legjelentősebb természettudományi gyűjteményét őrzi.

Az Intézmény 2010-ben elnyerte az „Az év múzeuma” díjat. Bővebben a múzeumról az alábbi linkek megnyitásával lehet olvasni:

https://matramuzeum.nhmus.hu/hu/muzeumtortenet

https://www.gyongyos-matra.hu/latnivalok/muzeumok-kiallitasok/matra-muzeum-2/

Tagjaink többsége már járt a Mátra Múzeumban, de ez egy különlegesen csodálatos tárlatvezetéses program volt. Szívből köszönjük Báryné Gál Edit igazgató asszonynak!

Oláh Andrásné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet tagja

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Amit (még) tehetünk! Mozogni csudajó!

2020-09-10 A Hatvani Segítő Szolgálat tornája. Kellő távolságtartás, mégis együttlét és mozgás!

Alapszervezetek

Stresszoldó csoportfoglalkozás Hatvanban

Időpont: 2016. február 15. Vezeti: Kiss Anett pszichológus AUTOGÉN TRÉNING Az elmúlt hónap élményeink csoportos megbeszélése, otthoni gyakorlás és a naplóvezetés megbeszélése volt a mai foglalkozás indítója. Majd megbeszéltük az első félév 4 hónapon át tartó Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyösi taggyűlés

A május 2-ai taggyűlésünkön szép számmal vettünk részt, ahol a legfontosabb témánk a Natura Nap volt. A családbarát egészségnapot, a Natura Napot május 14-én rendezi meg a gyöngyösi Mátra Művelődési Központ, melyre alapszervezetünk is meghívást Olvass tovább...