A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Alapszervezetünk meghívást kapott a gyöngyösi Mátra Múzeumba, ahová szép számmal érkeztünk március 9-én, az üvegtetővel lezárt belső udvarra, ahol az Intézmény „védjegyévé” vált mamutcsontváz található.

Vendéglátónk, tárlatvezetőnk és kísérőnk Báryné Gál Edit igazgató asszony volt.

A Mátra Múzeum három egységből áll, az Orczy Kastélyból, az új Természettudományi Pavilonból és a 2 hektáros helyi védettségű parkból.

Tárlatvezetőnk ez úttal az Orczy kastélyt, az Orczy család történetét és a Múzeum történetét mutatta be nekünk és kalauzolt végig a kastély termein, ahol jelentős helytörténeti és vadászattörténeti gyűjtemények mellett helyet kapott a kastély emeletén a legmodernebb multimédiás, audiovizuális eszközökkel felszerelt élményközpont is.

A kastély megtekintése után egyénileg mentünk át a Természettudományi Pavilonba, mely hazánk egyik legjelentősebb természettudományi gyűjteményét őrzi.

Az Intézmény 2010-ben elnyerte az „Az év múzeuma” díjat. Bővebben a múzeumról az alábbi linkek megnyitásával lehet olvasni:

https://matramuzeum.nhmus.hu/hu/muzeumtortenet

https://www.gyongyos-matra.hu/latnivalok/muzeumok-kiallitasok/matra-muzeum-2/

Tagjaink többsége már járt a Mátra Múzeumban, de ez egy különlegesen csodálatos tárlatvezetéses program volt. Szívből köszönjük Báryné Gál Edit igazgató asszonynak!

Oláh Andrásné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet tagja

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Vidám Úszóverseny a Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat szervezésében

  A Heves megyei Alapszervezetek tagjai vettek részt az úszóversenyen 2016. május 21-én, szombaton, a hatvani Markovits Kálmán uszodában. Öt alapszervezet jelezte részvételi szándékát a felhívásra: Gyöngyös,Rózsaszentmárton,Zagyvaszántó Kerekharaszt és Hatvan. Öt korcsoport sorakozott fel a rajtnál: 31-40, 41-50, 51-60, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyösön is mozgásban a Nemzeti Rákellenes Napon

Gyöngyösön a hegyen lakók sétával vettek részt. Mások a 80-asi fitnesz játszótéren tornáztak, vagy kerékpároztak. A diákok focimérkőzéssel emlékeztek meg a Nemzeti Rákellenes Napról. Gyöngyössolymoson is részt vettek tagjaink a sétán a Nemzeti Rákellenes Nap Olvass tovább...