A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Alapszervezetünk meghívást kapott a gyöngyösi Mátra Múzeumba, ahová szép számmal érkeztünk március 9-én, az üvegtetővel lezárt belső udvarra, ahol az Intézmény „védjegyévé” vált mamutcsontváz található.

Vendéglátónk, tárlatvezetőnk és kísérőnk Báryné Gál Edit igazgató asszony volt.

A Mátra Múzeum három egységből áll, az Orczy Kastélyból, az új Természettudományi Pavilonból és a 2 hektáros helyi védettségű parkból.

Tárlatvezetőnk ez úttal az Orczy kastélyt, az Orczy család történetét és a Múzeum történetét mutatta be nekünk és kalauzolt végig a kastély termein, ahol jelentős helytörténeti és vadászattörténeti gyűjtemények mellett helyet kapott a kastély emeletén a legmodernebb multimédiás, audiovizuális eszközökkel felszerelt élményközpont is.

A kastély megtekintése után egyénileg mentünk át a Természettudományi Pavilonba, mely hazánk egyik legjelentősebb természettudományi gyűjteményét őrzi.

Az Intézmény 2010-ben elnyerte az „Az év múzeuma” díjat. Bővebben a múzeumról az alábbi linkek megnyitásával lehet olvasni:

https://matramuzeum.nhmus.hu/hu/muzeumtortenet

https://www.gyongyos-matra.hu/latnivalok/muzeumok-kiallitasok/matra-muzeum-2/

Tagjaink többsége már járt a Mátra Múzeumban, de ez egy különlegesen csodálatos tárlatvezetéses program volt. Szívből köszönjük Báryné Gál Edit igazgató asszonynak!

Oláh Andrásné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet tagja

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Orvosaink búcsúztatása

2020-09-30 A Borsodnádasdi Alapszervezet két orvost búcsúztatott. Köszönet önkéntes munkájukért! 2 háziorvosunk és fogorvosunk évtizedes munkáik után egyszerre fejezték be munkájukat, településünk egészségügyi ellátását. Fiatalon, egyidőben kezdtek Borsodnádasdon, egyszerre is mentek nyugdíjba. Különféle magánügyi okok Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kreatív klubfoglalkozás 2.

Időpont: 2016. március 17. 14 óra Vezető: Poórné Mike Éva kézműves Az év második  kreatív  klubfoglalkozásán tavaszi virágokkal díszített  ceruzatartó dobozkát készítettünk dekopázs technikával. Gyűjteményünkből elővarázsolt szebbnél szebb szalvétákat használtunk fel remekművünk elkészítéséhez. Közben megbeszéltük az Olvass tovább...