A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Útvonal: Sástó – Rákóczi-forrás – Ördög-forrás – Mátrafüred 06. 22

Tagtársainkkal június 22-én egy olyan kirándulásra, túrára vágytunk, ami könnyű, nem megerőltető, de mégis hozzátesz az egészségünk megőrzéséhez. Ezúttal a Sástó és Mátrafüred útvonalon két forrást is felkerestük.

Sástóról elindulva először a Mátra talán a legismertebb, leglátogatottabb forrását, a Rákóczi-forrást érintettük. A régi időkben ezt a forrást Közel-kútnak nevezték Mátrafüredhez való közelsége miatt, és nem csak ivásra, de főzésre, mosásra, tisztálkodásra is használták vizét. Mai nevének eredetéről több szóbeszéd is terjeng ám mindnek a középpontjában II. Rákóczi Ferenc áll. A kifolyó csövet körbevevő kőfalon a fejedelem arcképének domborműve látható.

Kulacsainkat friss forrásvízzel feltöltve haladtunk a következő állomásunk felé, a 2014-ben felújított közkedvelt pihenőhelyhez Ördög-forráshoz, ahol kő esőház, padok, sütögető hely és egy mesés kis vízesés várja a látogatókat. A forrás az 1900-as évekig a Hertelendy nevet viselte.

Felfrissülve, energiával feltöltődve érkeztünk Mátrafüredre, ahol a gyalogtúránk véget ért.

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Ön választ, mi segítünk – I. helyezett Hatvan

A mai napon, Rozványi Balázs elnök úrral, a Magyar Rákellenes Liga elnökével, jelképesen átvettük a gyöngyösi Tesco áruházban, az “Ön választ, mi segítünk” pályázaton elnyert I. helyezésért járó díjat, plakettet!

Alapszervezetek

GyöngyöM Rózsaszentmártonban

A MRL Rózsaszentmártoni Alapszervezete az idén is csatlakozott a “Mályvavirág Alapítvány” felhívásához. A településünkön élő felnőttek figyelmét hívtuk fel arra, hogy az időben felismert méhnyakrák életet ment. Önkénteseink szórólapokat osztottak, melyet gyöngyfűzéssel kapcsoltak össze. Védőnőnk Olvass tovább...

Alapszervezetek

A terek gyógyító ereje

A MRL Salgótarjáni Alapszervezete januári Stresszoldó Klubjának vendége Szincsák Anna térrendezési tanácsadó volt, aki vetített képes előadásában rámutatott arra a nem általánosan ismert tényre, hogy egy otthon alaprajza, berendezése, tárgyai mennyi mindent elárulnak a benne Olvass tovább...