A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat beszámolója

Az „Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét”alkalmából 2022. január 19-én a Heves Megyei Szakképzési Centrum Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban is előadást és gyöngyfűzést szerveztünk.

Az Európai Méhnyakrák Társaság (ECCA) 2022. január 17-23. között jelölte ki a XV. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét pontos dátumát.

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat ez alkalomból a Heves Megyei Szakképzési Centrum Damjanich János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulóinak szervezett programot. A megelőzés fontosságáról tartott előadást Kis Józsefné, intézeti szakoktató.

Az óra hátralévő részében mályvaszínű karláncot készíthettek maguknak a tanulók az Életem Gyöngye program keretében.

Egy héten át tartott felvilágosító programunk célja, egyesült erővel elérni, hogy minden fiatal megkapja a HPV oltást, a méhnyak szűrés ne legyen tabu, hanem váljon éves rutinná, és a HPV elleni védőoltás lehetőségét is minél többen mérlegeljék.

Járj évente szűrésre, és fontold meg a védőoltást!

Lazányi Jánosné
elnök

Támogatók: Hatvani Polgármesteri Hivatal, Hatvan Tv, Zombori Pékség, Hatvani Hírlap, Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálata

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Emlőrákról dióhéjban

Az Egri Alapszervezet 2015 november 10- i klubrendezvényén  a Markhot Ferenc Kórház onkológus főorvosa, Dr. Kner Erika tartott figyelemfelhívó előadást az emlőrákról, kezeléséről és az önvizsgálatról. Sajnos a nők harmadik leggyakoribb daganata,  minden 10. magyar asszonyt Olvass tovább...

Alapszervezetek

Ligagyűlés Siófokon

2023. 10. 16. A Siófoki Alapszervezet tagjai mai napon megbeszélést tartottak az év hátralévő programjainak kivitelezéséről!    

Alapszervezetek

Egri Civil Ünnep

Ebben az évben is több százan voltak kíváncsiak a 23. alkalommal megrendezett Egri Civil Ünnepre 2018. szeptember 22-én.  Az ország több részéről jöttek érdeklődők, hisz ennek a rendezvénynek országos híre van. A rendezvény  civil felvonulással Olvass tovább...