https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-944547125

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Túránk indulási helyszínére, Kékestetőre autóbusszal érkeztünk december 8-án, ahol csodálatos, vastag hó borította táj és verőfényes napsütés várt bennünket. A fák ágai roskadoztak a zúzmarától, talpunk alatt csikorgott a csillogó hó. Nem tudtunk betelni a látvánnyal.

A nemzeti színű csúcskőnél és az „Angyalok tisztásán” fotókat készítettünk, majd elindultunk a TV torony, kilátó bejárata mellett a sötét, de mégis gyönyörű bükkerdőbe kelet felé, sziklarakások és óriási kövek közt. Az enyhén lejtős terepen a Sötét-lápa nyergen át értük el az erdészeti utat, ahol balra fordulva folytattuk túránkat a nagy hóban, a Kékes északi oldalán található Erdőrezervátumon (hazánk egyetlen kicsi őserdeje) áthaladva, meseszép útvonalon, a Déli sípályáig. Itt egy kicsit megpihentünk majd a sípálya szélén leereszkedtünk Mátraházára.

Reméljük, hogy a tél folyamán többször lesz ilyen és ehhez hasonló lélegzetelállítóan szép, gyógyító havas túrában részünk.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

 

(19 db fotó)

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyösi hírek

 2018.április 12-én részt vettünk a MRL Hatvani Alapszervezet által rendezett Nemzeti Rákellenes Napon. 2018.április 18-án a Gyöngyösi 80-as játszótéren tornáztunk. A TV meghívásával felhívtuk az emberek figyelmét az egészséges  mozgásra. A mozgásos programon fiatalok is részt vettek. Április Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kalandozás Somogyban

A Siófoki Alapszervezet tagjai 2021.08.26-án kiránduláson vettek részt, amely lelkileg, szellemileg és fizikailag igen tartalmas volt. Először a külső-somogyi dombok által körülölelt kis település LULLA nevezetességeivel ismerkedhettünk, Keller Pálné Zsuzsika és Nagy Ernő György vendégszeretete Olvass tovább...