A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Túránk indulási helyszínére, Kékestetőre autóbusszal érkeztünk december 8-án, ahol csodálatos, vastag hó borította táj és verőfényes napsütés várt bennünket. A fák ágai roskadoztak a zúzmarától, talpunk alatt csikorgott a csillogó hó. Nem tudtunk betelni a látvánnyal.

A nemzeti színű csúcskőnél és az „Angyalok tisztásán” fotókat készítettünk, majd elindultunk a TV torony, kilátó bejárata mellett a sötét, de mégis gyönyörű bükkerdőbe kelet felé, sziklarakások és óriási kövek közt. Az enyhén lejtős terepen a Sötét-lápa nyergen át értük el az erdészeti utat, ahol balra fordulva folytattuk túránkat a nagy hóban, a Kékes északi oldalán található Erdőrezervátumon (hazánk egyetlen kicsi őserdeje) áthaladva, meseszép útvonalon, a Déli sípályáig. Itt egy kicsit megpihentünk majd a sípálya szélén leereszkedtünk Mátraházára.

Reméljük, hogy a tél folyamán többször lesz ilyen és ehhez hasonló lélegzetelállítóan szép, gyógyító havas túrában részünk.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

 

(19 db fotó)

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Majális – civil sokadalom Hatvanban

Időpont: 2022. május 1. Helyszín: Népkert A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének önkéntesei az ünnepre készülve már kora reggel megérkeztek a helyszínre és azonnal nekiláttak az előkészületeknek. A sátruk, főzőhelyünk felállítása után előkerültek az alapanyagok, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Sportos Egészségnap szűrővizsgálatokkal Salgótarjánban

Egy év kihagyás után 2021. szeptember 18-án került megrendezésre a IX. Városi Sportos Egészségnap a Salgótarjáni Sportcentrumban és Sportcsarnokban, ahol mód nyílt a szabadban mozgással tenni az egészségünkért és egyúttal tájékozódni egészségi állapotunkról. A megjelentek Olvass tovább...

Alapszervezetek

Tojásfa állítás Rózsaszentmártonban

A Liga önkéntesei már készülnek a húsvétra. Megjöttek a nyuszik is, kész a TOJÁSFA !