A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Túránk indulási helyszínére, Kékestetőre autóbusszal érkeztünk december 8-án, ahol csodálatos, vastag hó borította táj és verőfényes napsütés várt bennünket. A fák ágai roskadoztak a zúzmarától, talpunk alatt csikorgott a csillogó hó. Nem tudtunk betelni a látvánnyal.

A nemzeti színű csúcskőnél és az „Angyalok tisztásán” fotókat készítettünk, majd elindultunk a TV torony, kilátó bejárata mellett a sötét, de mégis gyönyörű bükkerdőbe kelet felé, sziklarakások és óriási kövek közt. Az enyhén lejtős terepen a Sötét-lápa nyergen át értük el az erdészeti utat, ahol balra fordulva folytattuk túránkat a nagy hóban, a Kékes északi oldalán található Erdőrezervátumon (hazánk egyetlen kicsi őserdeje) áthaladva, meseszép útvonalon, a Déli sípályáig. Itt egy kicsit megpihentünk majd a sípálya szélén leereszkedtünk Mátraházára.

Reméljük, hogy a tél folyamán többször lesz ilyen és ehhez hasonló lélegzetelállítóan szép, gyógyító havas túrában részünk.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

 

(19 db fotó)

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Figyelemfelhívó gyaloglás a férfiak egészségéért

A 10 Ezer Lépés Program keretében “45 nap alatt a Föld körül” szlogennel meghirdetett programhoz kapcsolódva a MRL Salgótarjáni Alapszervezete a Tarjáni Szabadidősport Egyesület Senior Nordic walking Klubjával együtt 2022. november 10-re a mozgásra és Olvass tovább...

Alapszervezetek

Prevenciós gyógytorna és nyiroktorna a szabadban

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2021.06.24-i Mozgásklub programját ismét az SBTC Sporttelep területén, a szabadban tartotta. A foglalkozást Sturmanné Füleki Andrea gyógytornász vezette. A bemelegítő lazító-légző gyakorlat után közös prevenciós gyógytornasort hajtottak végre a jelenlévők a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Sorsunk Borsod! Kirándulás Szerencsre

MRL (Miskolc)-Örökmozgók Sorsunk Borsod Kirándulás Szerencsre