A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Túránk indulási helyszínére, Kékestetőre autóbusszal érkeztünk december 8-án, ahol csodálatos, vastag hó borította táj és verőfényes napsütés várt bennünket. A fák ágai roskadoztak a zúzmarától, talpunk alatt csikorgott a csillogó hó. Nem tudtunk betelni a látvánnyal.

A nemzeti színű csúcskőnél és az „Angyalok tisztásán” fotókat készítettünk, majd elindultunk a TV torony, kilátó bejárata mellett a sötét, de mégis gyönyörű bükkerdőbe kelet felé, sziklarakások és óriási kövek közt. Az enyhén lejtős terepen a Sötét-lápa nyergen át értük el az erdészeti utat, ahol balra fordulva folytattuk túránkat a nagy hóban, a Kékes északi oldalán található Erdőrezervátumon (hazánk egyetlen kicsi őserdeje) áthaladva, meseszép útvonalon, a Déli sípályáig. Itt egy kicsit megpihentünk majd a sípálya szélén leereszkedtünk Mátraházára.

Reméljük, hogy a tél folyamán többször lesz ilyen és ehhez hasonló lélegzetelállítóan szép, gyógyító havas túrában részünk.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

 

(19 db fotó)

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Limfóma Világnap alkalmából kerékpározás Hatvanban

2020-09-17 A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálatának beszámolója Időpont:  2020. szeptember 13 – 15. Helyszín:  Hatvan A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálata a város lakosságának meghirdetett kerékpáros felvonulását a kialakult járványhelyzet miatt lemondta. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Sorsunk Borsod! Kirándulás Sárospatak-Erdőbényére

MRL Miskolc – Örökmozgók Sorsunk Borsod II. Kirándulás Sárospatak-Erdőbényére (lépések száma: 12127 – 8,4 km gyaloglás)

Alapszervezetek

Amatőr gondolatok a Feing shui-ról. Mire jó egyáltalán?

Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete Helyszín:„Mi újság V.An? Irodalmi kávézó a Gödöllői Városi Könyvtárban (2100 Gödöllő, Dózsa út 8.) Időpont: 2019. április 17. Előadó: Bana Éva Az emberek többsége sok minden iránt érdeklődik, de időhiány Olvass tovább...