A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Túránk indulási helyszínére, Kékestetőre autóbusszal érkeztünk december 8-án, ahol csodálatos, vastag hó borította táj és verőfényes napsütés várt bennünket. A fák ágai roskadoztak a zúzmarától, talpunk alatt csikorgott a csillogó hó. Nem tudtunk betelni a látvánnyal.

A nemzeti színű csúcskőnél és az „Angyalok tisztásán” fotókat készítettünk, majd elindultunk a TV torony, kilátó bejárata mellett a sötét, de mégis gyönyörű bükkerdőbe kelet felé, sziklarakások és óriási kövek közt. Az enyhén lejtős terepen a Sötét-lápa nyergen át értük el az erdészeti utat, ahol balra fordulva folytattuk túránkat a nagy hóban, a Kékes északi oldalán található Erdőrezervátumon (hazánk egyetlen kicsi őserdeje) áthaladva, meseszép útvonalon, a Déli sípályáig. Itt egy kicsit megpihentünk majd a sípálya szélén leereszkedtünk Mátraházára.

Reméljük, hogy a tél folyamán többször lesz ilyen és ehhez hasonló lélegzetelállítóan szép, gyógyító havas túrában részünk.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

 

(19 db fotó)

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Fakanál Klubfoglalkozás Hatvanban

Időpont: 2021.09. 20. Előadó: Sándorné Buda Ildikó Mai klubfoglalkozásunkon vörösbabkrémet készítettünk. Hozzávalók 4 adaghoz: 1 doboz vörösbab (konzerv) fél fej lilahagyma 1 gerezd fokhagyma fél kávéskanál füstölt paprika 1 kávéskanál citromlé ízlés szerint só ízlés Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kreatív foglalkozás Hatvanban

Mai kreatív klubfoglalkozásunk kincse! Mosolygós arcocskája  minket is jókedvre derített.

Alapszervezetek

MAJÁLIS és CIVIL SOKADALOM HATVANBAN

Időpont: 2017. május 1. Helyszín: Népkert Az ünnephez kapcsolódóan már kora reggel megérkeztünk a helyszínre és azonnal nekiláttunk az előkészületeknek. A sátruk, főzőhelyünk felállítása után előkerültek az alapanyagok, amit előző nap előkészítettünk. S miközben Lestyán Olvass tovább...