A MRL Salgótarjáni Alapszervezete öt éve indította útjára a szeretetcsomag készítésének hagyományát.

A pandémia előtt az alapszervezet sok tagja részt vett ebben az akcióban, azonban idén biztonsági okokból úgy döntöttünk, hogy jóval szűkebb körben csomagoljuk be az ajándékokat. A csomagokkal a Szent Lázár Megyei Kórház – onkológiai, hospice és stroke  osztályán tartózkodó betegek, illetve az ott dolgozó szakszemélyzet adventjét szeretnénk szebbé tenni. Összesen hatvanöt csomag készült, melyben egyebek mellett édességek, adventi díszek, tea és kávé került. Emellett most sem maradt el a Béres csepp immunerősítő készítmény és az üdvözlőkártya, melyek segítségével eljuttathatjuk az érintetteknek adventi és karácsonyi együtt érző jókívánságainkat.

Ez az időszak különösen nehéz a gyógyintézetben fekvőknek, hiszen a betegségük miatt nem lehetnek a családjuk körében. Ezekkel a kis csomagokkal és üzenetekkel megpróbáljuk becsempészni az otthon melegét a kórházi légkörbe. Az ajándékokat a vírushelyzetre való tekintettel nem közvetlenül a betegeknek, hanem az osztályok szakmai vezetőinek fogjuk átadni december 6-án.

A nool.hu is hírt adott az eseményről, itt olvasható.

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Új irodát kapott a Magyar Rákellenes Liga Siófoki Alapszervezete

Az önkéntesek heti három alkalommal várják a beszélgetni vágyókat az új irodában

Egyéb

Gyógyulásom története – Új sorozat az egeszsegtukor.hu oldalon

Új sorozatot indítottunk, amiben olyan emberek történetét ismerhetik meg, akik már megküzdöttek a rákkal. Sorsuk és őszinte szavaik nem csak azoknak lehet mankó, akik épp ezzel a kórral küzdenek, hanem azoknak is, akik teljesen egészségesek.

Egyéb

2024. áprilisi programajánló

Meridián torna Noémivel Időpont: április 2, 9, 16, 23, 30. (keddenként) 9.30 óra Helyszín: OOI Tükörterem (1123 Bp. Kékgolyó u. 13. fszt.) Jelentkezés: Antal Magdi, 321-7445, 06-20-337-4637, rakasz@rakliga.hu Szent Peregrin mise a rákbetegekért (Minden hónap első Olvass tovább...