A MRL Salgótarjáni Alapszervezete öt éve indította útjára a szeretetcsomag készítésének hagyományát.

A pandémia előtt az alapszervezet sok tagja részt vett ebben az akcióban, azonban idén biztonsági okokból úgy döntöttünk, hogy jóval szűkebb körben csomagoljuk be az ajándékokat. A csomagokkal a Szent Lázár Megyei Kórház – onkológiai, hospice és stroke  osztályán tartózkodó betegek, illetve az ott dolgozó szakszemélyzet adventjét szeretnénk szebbé tenni. Összesen hatvanöt csomag készült, melyben egyebek mellett édességek, adventi díszek, tea és kávé került. Emellett most sem maradt el a Béres csepp immunerősítő készítmény és az üdvözlőkártya, melyek segítségével eljuttathatjuk az érintetteknek adventi és karácsonyi együtt érző jókívánságainkat.

Ez az időszak különösen nehéz a gyógyintézetben fekvőknek, hiszen a betegségük miatt nem lehetnek a családjuk körében. Ezekkel a kis csomagokkal és üzenetekkel megpróbáljuk becsempészni az otthon melegét a kórházi légkörbe. Az ajándékokat a vírushelyzetre való tekintettel nem közvetlenül a betegeknek, hanem az osztályok szakmai vezetőinek fogjuk átadni december 6-án.

A nool.hu is hírt adott az eseményről, itt olvasható.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Az Egri Alapszervezet Rákellenes Világnapi sétája

Február 4! Rákellenes Világnap! Sétáltunk a daganatos betegekért, akik harcolnak vagy sikerült túlélniük ezt a betegséget. Sétánkkal tisztelegtünk az elhunyt rákbetegek emléke előtt. 17 fő vett részt ezen a napon, Eger Belvárosában tartott sétánkon. #RákellenesVilágnap Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyposta: Együtt a méhnyakrák ellen – Hatvanban

„Gyöngyposta: Együtt a méhnyakrák ellen! – az „Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét”alkalmából Szeretettel hívjuk Gyöngyfűző programunkra, melyet a Mályvavirág Alapítvány felhívására szerveztünk. Időpont: 2017. január 21. szombat, 10-13 óráig Helyszín:   TESCO   Áruház  Hatvan A gyöngy a méhnyakrák és Olvass tovább...

Egyéb

Kerekasztal beszélgetés

„Kerekasztal beszélgetés a diagnózis és a terápia során felmerülő kérdésekről ” címmel tartotta áprilisi klub rendezvényét a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 16-án a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban.