A Gyöngyösi Alapszervezet 2021. november 8-án megtartotta a novemberben esedékes taggyűlését.

A gyűlésen igen szép számban vettünk részt. Napirendünk első pontjaként szomorú kötelességünknek tettünk eleget, néma felállással tisztelegtünk két elhunyt tagtársunk Dombi Imréné Irénke és Mikola László emléke előtt.

A továbbiakban az alábbi témaköröket beszéltük meg:

  • Alapszervezetünk vezetősége meghívást kapott 2021. október 20-án a Procter & Gamble gyöngyösi gyáregységébe, a „Rózsaszín október” keretében szervezett, igen színvonalas rendezvényükre, ahol Dr. Szelva István főorvossal előadást tartottunk az emlőrák korai felismerése, megelőzése, kezelése témakörökben. Előadásunkban betegséget felvállalva beszéltünk saját tapasztalatainkról, kiemelve az önvizsgálat fontosságát. Megállapodtunk, hogy a későbbiekben is fenntartjuk ezt az együttműködést.
  • Nagy örömmel jelentettem be, hogy a Gyöngyösi Kézilabda Klub vezetősége a 2021. október 16-án megtartott kézilabda meccs jegybevételéből 305 ezer Ft támogatást adományozott alapszervezetünknek. Köszönjük!
  • Felhívtam a tagságunk figyelmét, hogy a Magyar Rákellenes Liga az Európai Prosztatatudatosság Napja alkalmából 2021. november 16-án (kedden) online előadást tart, melyen minden – elsősorban férfi – tagtársam hasznos információra tehet szert.
  • Az elmúlt év gyülekezési tilalmai nem tették lehetővé a Natura Nap megrendezését, amit most – előzetes tájékoztatás szerint – november 20-án megtartanak. A Mátra Művelődési Ház belső tatarozása miatt az új helyszín a Vályi-Nagy Károly Tornacsarnok. Ennek kapcsán a Művelődési Háztól felkérést kaptunk a prosztata szűrés megszervezésére.
  • A tagság döntött arról, hogy a soron következő taggyűlésünk alkalmával, december 6-án (hétfőn) tartsunk karácsonyi ünnepséget, bízva abban, hogy a zárt terű rendezvények tilalma nem következik be.
  • Ismét lehetőség nyílik 2022. június 2-9 között a Bakonyszücsi Katolikus Szeretetszolgálat Lelki Rehabilitációs Otthonban gyógyulni, feltöltődni. A jelentkezéseket el lehet kezdeni az intézmény által kibocsátott kérelmek benyújtásával.
  • Megbeszéltük, hogy november 10-én (szerdán) a Gyöngyöshalászhoz tartozó Kármelhegyi Boldogasszony-kápolnához (Kárméluska) teszünk egy gyalogtúrát.

A taggyűlés után Jenei Gábor életmód tanácsadó tartott színvonalas előadást az „Egészséges életvitel és egészséges étkezés” címmel, melyet nagy érdeklődéssel hallgattunk. Kiemelte a szénhidrát csökkentésének fontosságát valamint az állati eredetű zsírok helyett az olíva olaj előnyben részesítését.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Őszi fesztivál a Nyugdíjas Klubban

A Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub Őszi Fesztiválján, 2019.október 05-én megtelt a Nagy Endre Rendezvényterem. Vidám kulturális előadásokkal készültek nyugdíjasaink, amellyel szebbé tették a napunkat. Mintegy 10 klub vett részt az eseményen, szerte az országból. Megtiszteltetés Olvass tovább...

Alapszervezetek

Civil Randevú Egerben

2018.január 12-én Civil Randevú volt Egerben, a megyeszékhelyen, ahol elismeréseket is adtak át. Ma, amikor a civil szféra politikai játékszer is, az egri helyzetet meg kell becsülni. Itt tényleges civil élet van, aktív közösségekkel. Sokan Olvass tovább...

Alapszervezetek

Díszoklevelet kapott Szikla József, a Szekszárdi Alapszervezet elnöke

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója díszoklevelet adott át Szikla Józsefnek, az Igazgatóság érdekében végzett tevékenysége elismeréséért. Az elismerés alapja a két szervezet jó együttműködése. Gratulálunk!