A Gyöngyösi Alapszervezet 2021. november 8-án megtartotta a novemberben esedékes taggyűlését.

A gyűlésen igen szép számban vettünk részt. Napirendünk első pontjaként szomorú kötelességünknek tettünk eleget, néma felállással tisztelegtünk két elhunyt tagtársunk Dombi Imréné Irénke és Mikola László emléke előtt.

A továbbiakban az alábbi témaköröket beszéltük meg:

  • Alapszervezetünk vezetősége meghívást kapott 2021. október 20-án a Procter & Gamble gyöngyösi gyáregységébe, a „Rózsaszín október” keretében szervezett, igen színvonalas rendezvényükre, ahol Dr. Szelva István főorvossal előadást tartottunk az emlőrák korai felismerése, megelőzése, kezelése témakörökben. Előadásunkban betegséget felvállalva beszéltünk saját tapasztalatainkról, kiemelve az önvizsgálat fontosságát. Megállapodtunk, hogy a későbbiekben is fenntartjuk ezt az együttműködést.
  • Nagy örömmel jelentettem be, hogy a Gyöngyösi Kézilabda Klub vezetősége a 2021. október 16-án megtartott kézilabda meccs jegybevételéből 305 ezer Ft támogatást adományozott alapszervezetünknek. Köszönjük!
  • Felhívtam a tagságunk figyelmét, hogy a Magyar Rákellenes Liga az Európai Prosztatatudatosság Napja alkalmából 2021. november 16-án (kedden) online előadást tart, melyen minden – elsősorban férfi – tagtársam hasznos információra tehet szert.
  • Az elmúlt év gyülekezési tilalmai nem tették lehetővé a Natura Nap megrendezését, amit most – előzetes tájékoztatás szerint – november 20-án megtartanak. A Mátra Művelődési Ház belső tatarozása miatt az új helyszín a Vályi-Nagy Károly Tornacsarnok. Ennek kapcsán a Művelődési Háztól felkérést kaptunk a prosztata szűrés megszervezésére.
  • A tagság döntött arról, hogy a soron következő taggyűlésünk alkalmával, december 6-án (hétfőn) tartsunk karácsonyi ünnepséget, bízva abban, hogy a zárt terű rendezvények tilalma nem következik be.
  • Ismét lehetőség nyílik 2022. június 2-9 között a Bakonyszücsi Katolikus Szeretetszolgálat Lelki Rehabilitációs Otthonban gyógyulni, feltöltődni. A jelentkezéseket el lehet kezdeni az intézmény által kibocsátott kérelmek benyújtásával.
  • Megbeszéltük, hogy november 10-én (szerdán) a Gyöngyöshalászhoz tartozó Kármelhegyi Boldogasszony-kápolnához (Kárméluska) teszünk egy gyalogtúrát.

A taggyűlés után Jenei Gábor életmód tanácsadó tartott színvonalas előadást az „Egészséges életvitel és egészséges étkezés” címmel, melyet nagy érdeklődéssel hallgattunk. Kiemelte a szénhidrát csökkentésének fontosságát valamint az állati eredetű zsírok helyett az olíva olaj előnyben részesítését.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rózsaszentmártoni Alapszervezet – Kirándulás Kiskörén és Poroszlón

Július 2-án egésznapos kirándulást szerveztünk a MRL Rózsaszentmártoni Alapszervezet tagjainak. Megnéztük a Kiskörei Vízlépcsőt, majd Poroszlón, a Tisza-tavi Ökocentrumban gyönyörködtünk a csodás vízivilágban.

Alapszervezetek

Segítségnyújtás szociális kérdésekben

A Hatvani Alapszervezet felkérte a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Igazgató helyettesét, Gulyás Beátát, hogy a 2019. évben életbe lévő új adó jogszabályokról tájékoztassa a résztvevőket. Időpont: 2019. március 21. Helyszín: Hatvani Segítő Szolgálat Irodája,  Hatvan, Olvass tovább...

Alapszervezetek

A salgótarjáni Simonton csoport Bükkszentkereszten

Bükkszentkereszten jártunk a Regea Alapítvány projektindítóján Csodálatos napunk volt szombaton, április 23-án! J Az Regea Alapívány keretén belül működő egri Simonton klub meghívására lelkesen készültünk  Bükkszentkeresztre, már csak azért is, mert a kibővített klub keretén Olvass tovább...