A Debreceni Alapszervezet beszámolója

Szeptember 9-én harmadik alkalommal szervezte meg a Hívás klub a bográcsozást a Polgármesteri Hivatal Pihenő házában.

Augusztusi 31-i kibővített vezetőségi ülésen megbeszéltük a teendőket, szétosztottuk a feladatokat.

A hús beszerzést most is Olajos István, hagymát, burgonyát, savanyúságot, kenyeret, ásványvizet Eszter vette meg Boros Csaba segítségével. A bor beszerzést Tófalvi József ligatagunk vállalta. Emőke most is a kávét hozta és készítette..

Csütörtök reggel hűvös, de ragyogó napsütéses időre ébredtünk. Reggel ¾ 8-kor már a Polgármesteri Hivatal Pihenőházában voltunk előkészíteni a klubfoglalkozást. A gondnoktól átvettük a szükséges dolgokat.

Pisti most is hatalmas bográcsban készítette a pörköltet. A hagymát már előző nap főzéshez előkészítették. A segítők a burgonyát hámozták, apróra vágták, közben a többiek megterítettek. ½ 12-kor Benesné Rozi megérkezett a születésnapi tortákkal, és a résztvevők is kezdtek gyülekezni..

Az ásványvízen és boron kívül néhány klubtag pálinkát édes és sós süteményt, szőlőt hozott.

12 óra után Kozempel Zsuzsánna klubvezető köszöntötte Reichert Tündét a Karitatív testület titkárát, Makó Ibolyát, Filéné Miklós Ibolyát, majd beszámolt a Hívás klub elmúlt 20 évéről. Eszter bemutatta az egyik jótékonysági nagykövetünket, Varga Máriát.

A beszámoló után a tagok egymás után mentek az ebédért, melyet segítőink és Pisti a pörkölt főzője osztottak. A pörkölt ismét nagyon finom volt, amit a résztvevők (44 fő) hatalmas tapssal köszöntek meg. Ami megmaradt kis edényekben, aki igényelte vihetett haza. Ebéd után, aki kávét kért, Emőke szívesen készítette el. 12 óra előtt megérkezett Lovas Imre zenész, aki jó hangulatot teremtett. Az ebédet követőn többen táncra perdültek.

Nagyon örültek a klubtagok, hogy végre személyesen is találkozhattak egymással. A pandémia miatt 2020, március 12 óta a közgyűlést leszámítva tantermi klubfoglalkozás nem volt. Baráti beszélgetés közben most is többen segédkeztek a mosogatásban, rendrakásban.

A klubfoglalkozás jó hangulatban 1/2 4 órakor ért véget.

Következő alkalom: 2021. szeptember 15-én 11:30 órakor a Limfóma világnapon szervezett séta

Helye: Klinika villamos megállóból a Nagyerdőn.

Kozempel Zsuzsánna
MRL Hívás klubvezető

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Pilinyi Grill Fesztiválon is szűrtek a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei

A Tarjáni Szabadidősport Klub partnereként 2018.08.11-én Pilinyben részesei voltunk a falu kiemelt nyári  rendezvényének. A forró nyári nap ellenére sokan felkeresték a Liga standját.  A kulturális, gasztronómiai és szórakoztató események alatt hetvenöten vették igénybe a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Látogatás a Szívbetegek klubjában – Miskolcon

A Magyar Rákellenes Liga miskolci csapata igyekszik jó kapcsolatot kialakítani más betegklubokkal. Most a szívbetegek klubjában voltunk.

Alapszervezetek

Gyöngyösiek újévköszöntő túrája

Örökmozgó csapatunk január 5-én útra kelt, hogy az egyik legkedvesebb, legszebb kilátóhelyünkön a varázslatos Eremény-tetőn köszöntsük együtt az újévet. Az Eremény-tető a Mátra egyik legcsendesebb, de szinte a legnagyobb élményt nyújtó kis csodahelye, ahonnan gyönyörű Olvass tovább...