Tizenharmadik alkalommal rendezett figyelemfelkeltő sétát a mellrák elleni küzdelem jegyében a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya 2021. október 05-én a nógrádi megyeszékhelyen.

A rendezvény a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban kezdődött, Kovács Benkó Fruzsina Borbála a Szent Lázár Megyei Kórház Radiológiai Osztály dolgozója népdalcsokrával. Ezt követően Fekete Zsolt polgármester úr és Rozványi Balázs a MRL elnöke köszöntője hangzott el.

Dr. Faragó Artúr atya a Váci egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálat vezetője: „Lelki egészség és gyógyulás” címmel tartott előadást, majd Halom Borbála, a Mellrákinfó Egyesület elnöke „Nem lehet félelemben élni” címmel beszélt érintettségéről, osztotta meg a hallgatósággal megindító gondolatait.

Végül Molnár Éva, a BBMK igazgatója mondta el gondolatait az „Egy élet-két csoda” fotókiállítás megnyitója alkalmából.

A kiállítás megtekintése után a könyvtár előtt a sétára gyülekezők kaptak egy –egy szál virágot és 14 órakor rendőri biztosítás mellett elindult a Fő térre a séta.

A Fő téren Feketéné dr. Zeke Ildikó megyei tiszti főorvos, Rozványi Balázs, a MRL elnöke és Kreicsi Mária, a MRL Salgótarjáni Alapszervezet elnöke mondta el figyelemfelkeltő gondolatait és a „szelek szárnyára” engedték a nap üzeneteét:”Időben lépj, hogy tovább élj!”

Ezután a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói és a Szent Lázár megyei Kórház dolgozóinak közös flashmobja színesítette a programot.

Zárásként a részvevők elhelyezték a pink virágaikat a Fő tér virágágyásaiban.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egészségnap az Egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen

Egész napos programra várta az Egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem április 5-én a hallgatókat és az érdeklődőket. A rendezvényen előadások, egészségügyi szűrések, tanácsadás, véradás és számos sportprogram kipróbálására volt lehetőség. Ezen a rendezvényen vett részt Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Salgótarjáni Alapszervezet májusi programja

2017.05.01. ”Városi Majális” Állapotfelmérés, életmód tanácsadás, Meridián torna Helyszín: Dolinka 9-12 2017.05.06. „Városi  Európa Nap” Állapotfelmérés, életmód tanácsadás Helyszín: Somoskői Vár 10-14 2017.05.13. „Kirándulás Bükkszentkeresztre” Ismerkedés a természet, a fák, füvek gyógyító erejével 2017.05.16. Egészség Klub: „Beteg a családban:Te Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszín séta az emlőrák ellen Kabán

Kabán 2017. november 4-én került sor a rózsaszín sétára az emlőrák ellen. Napsütéses időben érkeztek a résztvevők a TSZ iskolába. A Debreceni Alapszervezettől 3 fő vett részt a rendezvényen. Kiss Gáborné önkormányzati képviselő köszöntötte a Olvass tovább...