Tizenharmadik alkalommal rendezett figyelemfelkeltő sétát a mellrák elleni küzdelem jegyében a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya 2021. október 05-én a nógrádi megyeszékhelyen.

A rendezvény a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban kezdődött, Kovács Benkó Fruzsina Borbála a Szent Lázár Megyei Kórház Radiológiai Osztály dolgozója népdalcsokrával. Ezt követően Fekete Zsolt polgármester úr és Rozványi Balázs a MRL elnöke köszöntője hangzott el.

Dr. Faragó Artúr atya a Váci egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálat vezetője: „Lelki egészség és gyógyulás” címmel tartott előadást, majd Halom Borbála, a Mellrákinfó Egyesület elnöke „Nem lehet félelemben élni” címmel beszélt érintettségéről, osztotta meg a hallgatósággal megindító gondolatait.

Végül Molnár Éva, a BBMK igazgatója mondta el gondolatait az „Egy élet-két csoda” fotókiállítás megnyitója alkalmából.

A kiállítás megtekintése után a könyvtár előtt a sétára gyülekezők kaptak egy –egy szál virágot és 14 órakor rendőri biztosítás mellett elindult a Fő térre a séta.

A Fő téren Feketéné dr. Zeke Ildikó megyei tiszti főorvos, Rozványi Balázs, a MRL elnöke és Kreicsi Mária, a MRL Salgótarjáni Alapszervezet elnöke mondta el figyelemfelkeltő gondolatait és a „szelek szárnyára” engedték a nap üzeneteét:”Időben lépj, hogy tovább élj!”

Ezután a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói és a Szent Lázár megyei Kórház dolgozóinak közös flashmobja színesítette a programot.

Zárásként a részvevők elhelyezték a pink virágaikat a Fő tér virágágyásaiban.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Civilek Napja Szekszárdon

2022.február 01.napján a Civilek Napja alkalmából Szekszárd Vármegyeháza Dísztermében köszöntötték a Tolna Megye Civil szervezetek meghívott képviselőit. Az ünnepélyes rendezvényen a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet elnöke, Szikla József személyesen vett részt. Az ünnepség nagyon színes Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gödöllői Belvárosi Napok

Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete Helyszín: Gödöllő Alsó park, Civil utca Időpont: 2019. szeptember 07. Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy immáron második alkalommal vehetünk részt városunkban megrendezésre kerülő Belvárosi Napokon. A Civil utca nyújt teret Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mise Egerben a daganatos betegek gyógyulásárért

A Rákellenes Világnap alkalmából, 2019. február 4-én a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezet felkérésére  az Egri Szent Bernát templomban Koós Ede atya, templomigazgató, szentmisét celebrált a daganatos betegek gyógyulásáért. Ezen a misén Szent Balázs és Olvass tovább...