A Siófoki Alapszervezet tagjai 2021.08.26-án kiránduláson vettek részt, amely lelkileg, szellemileg és fizikailag igen tartalmas volt.

Először a külső-somogyi dombok által körülölelt kis település LULLA nevezetességeivel ismerkedhettünk, Keller Pálné Zsuzsika és Nagy Ernő György vendégszeretete által.

Mint megtudtuk Siófoktól szinte kőhajításnyira élt és dolgozott ERÉNYI ALAJOS ÓRÁSMESTER és FESTŐMŰVÉSZ, kinek a festménye egy Római zarándoklat alkalmából személyesen átadva a Pápának, bekerült a Pápai Képtárba.

Siófoktól a legtávolabbi úticélunk 40 km-re volt a Mária búcsújáró zarándokhelyként ismert ANDOCS településen volt.

A Basilica minor rangot kapott Nagyboldogasszony-templomban, Tamás atya fantasztikus előadását hallva csak ámultunk és teljesen elvarázsolva csodáltuk a Mária-szobrot, amely még a Siófok Szent Kilit plébánia által varratott Mária ruhában öltöztetve pompázott. (A siófoki hívek 2021.08.14-15-én gyalogos és buszos zarándoklat keretében keresték fel a Basilicát, ennek tiszteletére mindig a zarándok csoport ruhájába öltöztetik Máriát.) A templomi és Mária ruhagyűjtemény bemutatása után lelkileg feltöltődve folytattuk utunkat.

KARÁD erdő mélyén a nyugalom által körülvett VADÁSZHÁZBAN költöttük el igen finom ebédünket, mely után kidőlve megpihentünk és lazítottunk.

Felfrissülve folytattuk utunkat BALATONBOGLÁRRA, ahol felmásztunk a Várdomb tetején elhelyezkedő GÖMB kilátóba majd átsétáltunk a Temető dombra, ahol a Szent Erzsébet parkban megnéztük a híres Kék és Vörös kápolnát.

Balatonlellén, miután az elvesztett energiáinkat fagyival pótoltuk, célirányt véve jókedvűen (mint azt a fénykép is tanúsítja) megérkeztünk Siófokra.

Igen kellemes napot töltöttek a Liga tagjai együtt.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Hatvani Segítő Szolgálat nyilvános Gyógy- és Meridián tornája a Grassalkovich Művelődési Ház udvarán. A lelkes kis csapat a meleg és a közeledő vihar ellenére is tornászott!

Alapszervezetek

Pályázati felhívás infografika készítésére – a B.A.Z. megyei 5-8. osztályosok részére

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály és a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezet és Segítő Szolgálat a Nemzeti Rákellenes Naphoz kapcsolódóan pályázatot hirdet Infografika készítésére 5-8. osztályos diákok számára.    

Alapszervezetek

Minden lépés számít

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete figyelemfelkeltő gyaloglást szervezett a NŐK EGÉSZSÉGÉÉRT Eresztvényben, a Tarjáni Szabadidősport Egyesület Világgyalogló Nap eseményéhez kapcsolódva a tavalyi évhez hasonlóan. Az öt kilométeres vezetett túra indítása előtt önkénteseink a kilencven Olvass tovább...