A Siófoki Alapszervezet tagjai 2021.08.26-án kiránduláson vettek részt, amely lelkileg, szellemileg és fizikailag igen tartalmas volt.

Először a külső-somogyi dombok által körülölelt kis település LULLA nevezetességeivel ismerkedhettünk, Keller Pálné Zsuzsika és Nagy Ernő György vendégszeretete által.

Mint megtudtuk Siófoktól szinte kőhajításnyira élt és dolgozott ERÉNYI ALAJOS ÓRÁSMESTER és FESTŐMŰVÉSZ, kinek a festménye egy Római zarándoklat alkalmából személyesen átadva a Pápának, bekerült a Pápai Képtárba.

Siófoktól a legtávolabbi úticélunk 40 km-re volt a Mária búcsújáró zarándokhelyként ismert ANDOCS településen volt.

A Basilica minor rangot kapott Nagyboldogasszony-templomban, Tamás atya fantasztikus előadását hallva csak ámultunk és teljesen elvarázsolva csodáltuk a Mária-szobrot, amely még a Siófok Szent Kilit plébánia által varratott Mária ruhában öltöztetve pompázott. (A siófoki hívek 2021.08.14-15-én gyalogos és buszos zarándoklat keretében keresték fel a Basilicát, ennek tiszteletére mindig a zarándok csoport ruhájába öltöztetik Máriát.) A templomi és Mária ruhagyűjtemény bemutatása után lelkileg feltöltődve folytattuk utunkat.

KARÁD erdő mélyén a nyugalom által körülvett VADÁSZHÁZBAN költöttük el igen finom ebédünket, mely után kidőlve megpihentünk és lazítottunk.

Felfrissülve folytattuk utunkat BALATONBOGLÁRRA, ahol felmásztunk a Várdomb tetején elhelyezkedő GÖMB kilátóba majd átsétáltunk a Temető dombra, ahol a Szent Erzsébet parkban megnéztük a híres Kék és Vörös kápolnát.

Balatonlellén, miután az elvesztett energiáinkat fagyival pótoltuk, célirányt véve jókedvűen (mint azt a fénykép is tanúsítja) megérkeztünk Siófokra.

Igen kellemes napot töltöttek a Liga tagjai együtt.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

MEGHÍVÓ Hatvanba mellrák elleni előadásra és sétára

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete a mellrák elleni küzdelem jegyében immár 10. alkalommal FIGYELEMFELHÍVÓ SÉTÁT és SZIMPÓZIUMOT szervez, melyre ezúttal tisztelettel meghívjuk Önt!  Az esemény időpontja: 2018. október 12. péntek 14 óra  Helyszín: Grassalkovich Művelődési Ház, Hatvan, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Programajánló – két program Egerben

Szeretettel várjuk az érdeklődőket a következő két programunkra! Nyílt nap a Markhot Ferenc Kórházban – szűrőprogramok, gyógytorna bemutató, zenés műsor Időpont: 2019. november 8. péntek 10-16 óráig Helyszín: Markhot Ferenc Kórház Rendelőintézetének 1. emeletén Önkéntesnek Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Gyöngyösi Alapszervezet januári programjai

2024.01.08. Taggyűlés Megtartottuk az idei év első taggyűlését. Tagdíjbefizetés után köszöntöttük új tagjainkat. Négy fővel gyarapodott a Liga Gyöngyösi Alapszervezete. Szeretettel fogadtuk őket. Megbeszéltük a vasárnapi világ séta részleteit. Beszéltünk a februárra tervezett gyöngyfűzésről, a Olvass tovább...