https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-944547125

A Siófoki Alapszervezet tagjai 2021.08.26-án kiránduláson vettek részt, amely lelkileg, szellemileg és fizikailag igen tartalmas volt.

Először a külső-somogyi dombok által körülölelt kis település LULLA nevezetességeivel ismerkedhettünk, Keller Pálné Zsuzsika és Nagy Ernő György vendégszeretete által.

Mint megtudtuk Siófoktól szinte kőhajításnyira élt és dolgozott ERÉNYI ALAJOS ÓRÁSMESTER és FESTŐMŰVÉSZ, kinek a festménye egy Római zarándoklat alkalmából személyesen átadva a Pápának, bekerült a Pápai Képtárba.

Siófoktól a legtávolabbi úticélunk 40 km-re volt a Mária búcsújáró zarándokhelyként ismert ANDOCS településen volt.

A Basilica minor rangot kapott Nagyboldogasszony-templomban, Tamás atya fantasztikus előadását hallva csak ámultunk és teljesen elvarázsolva csodáltuk a Mária-szobrot, amely még a Siófok Szent Kilit plébánia által varratott Mária ruhában öltöztetve pompázott. (A siófoki hívek 2021.08.14-15-én gyalogos és buszos zarándoklat keretében keresték fel a Basilicát, ennek tiszteletére mindig a zarándok csoport ruhájába öltöztetik Máriát.) A templomi és Mária ruhagyűjtemény bemutatása után lelkileg feltöltődve folytattuk utunkat.

KARÁD erdő mélyén a nyugalom által körülvett VADÁSZHÁZBAN költöttük el igen finom ebédünket, mely után kidőlve megpihentünk és lazítottunk.

Felfrissülve folytattuk utunkat BALATONBOGLÁRRA, ahol felmásztunk a Várdomb tetején elhelyezkedő GÖMB kilátóba majd átsétáltunk a Temető dombra, ahol a Szent Erzsébet parkban megnéztük a híres Kék és Vörös kápolnát.

Balatonlellén, miután az elvesztett energiáinkat fagyival pótoltuk, célirányt véve jókedvűen (mint azt a fénykép is tanúsítja) megérkeztünk Siófokra.

Igen kellemes napot töltöttek a Liga tagjai együtt.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Képek és események Hajdúszoboszlóról

Főztünk: 2016. április 6-án a  Debreceni Belgyógyászati Klinika Tankonyhájában Szalayné Kónya Zsuzsa vezető dietetikus irányításával, a Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat tagjaival közösen. Jó hangulatban készítettük a finomságokat A résztvevők száma: 14 fő Tornáztunk: heti Olvass tovább...

Alapszervezetek

Újévi gyalogtúra és vidám együttlét

Január 9-én a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet bátor tagjai a csúszós, esős idő ellenére megtartották újévi gyalogtúrájukat a Zagyva folyó partján. Bemelegítésképp, mivel egy kicsit elkényelmesedtünk az ünnepek alatt, a Segítő Szolgálat helyiségében tornáztunk Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hitünk szerepe a gyógyulásban

Időpont: 2015. november 26. 14 óra Előadó: Brazda Judit, a Hatvani Kórház lelki gondozója Helyszín: Hatvani Segítő Szolgálat Hatvan, Balassi Bálint.u.16. “Ha hitben járunk,akkor a nyugalom helyén vagyunk. A hit örömmel és békességgel jár együtt. Olvass tovább...