A Siófoki Alapszervezet tagjai 2021.08.26-án kiránduláson vettek részt, amely lelkileg, szellemileg és fizikailag igen tartalmas volt.

Először a külső-somogyi dombok által körülölelt kis település LULLA nevezetességeivel ismerkedhettünk, Keller Pálné Zsuzsika és Nagy Ernő György vendégszeretete által.

Mint megtudtuk Siófoktól szinte kőhajításnyira élt és dolgozott ERÉNYI ALAJOS ÓRÁSMESTER és FESTŐMŰVÉSZ, kinek a festménye egy Római zarándoklat alkalmából személyesen átadva a Pápának, bekerült a Pápai Képtárba.

Siófoktól a legtávolabbi úticélunk 40 km-re volt a Mária búcsújáró zarándokhelyként ismert ANDOCS településen volt.

A Basilica minor rangot kapott Nagyboldogasszony-templomban, Tamás atya fantasztikus előadását hallva csak ámultunk és teljesen elvarázsolva csodáltuk a Mária-szobrot, amely még a Siófok Szent Kilit plébánia által varratott Mária ruhában öltöztetve pompázott. (A siófoki hívek 2021.08.14-15-én gyalogos és buszos zarándoklat keretében keresték fel a Basilicát, ennek tiszteletére mindig a zarándok csoport ruhájába öltöztetik Máriát.) A templomi és Mária ruhagyűjtemény bemutatása után lelkileg feltöltődve folytattuk utunkat.

KARÁD erdő mélyén a nyugalom által körülvett VADÁSZHÁZBAN költöttük el igen finom ebédünket, mely után kidőlve megpihentünk és lazítottunk.

Felfrissülve folytattuk utunkat BALATONBOGLÁRRA, ahol felmásztunk a Várdomb tetején elhelyezkedő GÖMB kilátóba majd átsétáltunk a Temető dombra, ahol a Szent Erzsébet parkban megnéztük a híres Kék és Vörös kápolnát.

Balatonlellén, miután az elvesztett energiáinkat fagyival pótoltuk, célirányt véve jókedvűen (mint azt a fénykép is tanúsítja) megérkeztünk Siófokra.

Igen kellemes napot töltöttek a Liga tagjai együtt.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Szomatodráma – önismereti program Hatvanban

Szomatodráma 1. Időpont: 2018. február 27. Vezeti: Gere Viktória Helyszín: Hatvani Segítő Szolgálat A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete 2018-ban négy alkalommal tart önismereti, öngyógyító programot. Szomatodráma a neve.  A szomatodráma egyszerű, játékos, kreatív, érzelmekben gazdag, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Anyák Napja és Világbéke Gödöllőn

Köszöntő műsor Anyák napja alkalmából, a Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület szervezésében, ahol a Gödöllői Alapszervezet is részt vett. A hideg és az eső ellenére is nagyon bensőséges és szép anyáknapi ünnepnek voltunk részesei, ahol a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Sorsunk Borsod! Kirándulás Sárospatak-Erdőbényére

MRL Miskolc – Örökmozgók Sorsunk Borsod II. Kirándulás Sárospatak-Erdőbényére (lépések száma: 12127 – 8,4 km gyaloglás)