A Hatvani Alapszervezet beszámolója

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének tagjai közül a hajókázást kedvelők csoportja újból útnak indult július 18-án.

Nagymaroson szálltunk hajóra, hogy eljussunk a festői szépségű Zebegénybe.

Volt időnk elmélyülni a táj szépségében, a közeli horgászok megfigyelésében, a csónakázóknak integetésben.

A hajóval elhaladunk Dömösnél, ahol Lepencevölgy, a Szent Mihály-hegy, és a híres-nevezetes Remete-barlang mosolygott ránk. Elképesztő a látvány, nem lehet nem élvezni a hajózást a Duna kanyarulatában! Majd megérkeztünk a hajóval Zebegénybe.

Zebegény a Dunakanyar egyik legszebb települése. Titka abban rejlik, hogy csendesen, de határozottan hívja fel magára a figyelmet.

A Kós Károly-kilátó, a település strandja, a falu központja, a Szőnyi István Emlékmúzeum, és a Hajózástörténeti múzeum legalább annyira hívogatnak bennünket, mint a finom és méltán híres rétes!!

Sajnos a nagy melegben most csak a Duna parton sétáltunk, de visszatérünk még kora ősszel, megnézni Zebegény nevezetességeit is.

Lazányi Jánosné
elnök

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hatvani Segítő Szolgálat és Alapszervezet – novemberi programajánló

A Segítő Szolgálat programja: Cím: Hatvan, Balassi Bálint u.16. Nővérszálló 1. em. Heves megyei Elnökök és Vezetőségi tagok esetmegbeszélése 3. Időpont: 2017. november 8. 14 óra Vezeti: Strommer Pálné és Gaál Imre Helyszín: Hatvani Segítő Szolgálat Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségnap Halápon

2020-06-17 Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület 2020. június 13-án “Egészségnapot” szervezett, melyen a MRL Debreceni Alapszervezet 15 önkéntese vett részt. A rendezvényt Pósán László országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki rövid időre alapszervezetünk sátrához is odajött. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nőnapi ünnepség Hatvanban

Időpont: 2019. március 8. péntek  14 óra Helyszín: Grassalkovich Művelődési Ház A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet férfi tagjai színes műsorral köszöntötték vendégeinket Nőnap alkalmából. A színes műsort követően a divatbemutatónkon szebbnél szebb ruhákat öltöttek Olvass tovább...