2019-12-02

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával egészségnapot szervezett 2019. november 26-án a Balassagyarmati Büntetés Végrehajtási Intézet dolgozóinak. A cél egy zömmel férfiakból álló munkahely elérése volt, hogy november lévén a „férfi bajokra” illetve azok megelőzésére, idejében való felfedezésére, a szűrés fontosságára hívják fel a figyelmet.

A megjelentek dietetikai tanácsadással egybekötött állapotfelmérésen (vérnyomás, testanalízis, EKG, vércukor), szájüregi és anyajegy szűrésen  vehettek részt és PSA teszt elvégzésére is mód volt.

Természetesen a hölgyek sem maradtak ki, ők is részesei lehettek a szűrővizsgálatoknak és a tanácsadásnak.

Az egészségnapon 66 fő regisztrált a vizsgálatokra.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Orchidea Egészségnap Egerben

A Keviko Prevenció Védőnői Szolgálató Kft. szervezésében Orchidea egészségnapra várunk minden kedves érdeklődőt. Helyszín: Eger, Barkóczy u. 15. Időpont: 2018.03.09. Ingyenes szűrések (vérnyomás, vércukor, koleszterin, valamint korlátozott számban 50 év feletti férfiaknak PSA)

Alapszervezetek

Férfiak Nemzetközi Hete Egerben

Férfiak Nemzetközi Hete: június 13-tól 19. A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete június 13-án a Férfiak Hete alkalmából szervezett rendezvényén felhívta a figyelmet a különféle szűrővizsgálatok jelentőségére és fontosságára, akár férfi vagy nő az illető. Olvass tovább...

Egyéb

XI. Népegészségügyi Konferencia élő közvetítéssel

A 2020. szeptember 10-én tartandó XI. Népegészségügyi Konferencia élő közvetítéssel is elérhető lesz a helyszínről a következő linken: https://egeszsegprogram.eu/hirek-sajtoszoba/maesz-vezeto-hirek/20200909 Érdemes benézni, hogy minél többen értesüljenek a népegészségügyet érintő kérdésekről, újdonságokról, érdekes előadásokról.