A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2021.06.17-én szűrővizsgálatok végzésével vett részt a a Vásártéri Juniális rendezvényen.

Kellemes, árnyas környezetben a felállított sátrainknál a meleg ellenére számos volt az érdeklődő. Voltak, akik csak szóbeli felvilágosítást kértek, de sokan vették igénybe az ingyenes vizsgálatokat is. És pozitív jelenség volt, hogy a megjelentek közel fele, férfi volt.

A megjelent hatvan fő számára a Liga szakképzett önkéntesei állapotfelmérést, vérnyomás, testtömegindex, vércukor, koleszterin szint mérést, a férfiaknak PSA tesztet végeztek.

Sajnos, a mért értékek itt is követték a statisztikát: sok volt a magas vérnyomás, az elhízott és túlsúlyos és találtunk pozitív PSA tesztet is. A kóros értékek esetén írásos és szóbeli tanáccsal láttuk el az érintetteket, illetve háziorvoshoz vagy szakorvoshoz irányítottuk őket.

Az esemény a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Kirándulás a Nyíregyházi Vadasparkba

A Hívás klub június 9-én kirándulást szervezett a Nyíregyházi Vadasparkba. Az előrejelzéssel ellentétben napos időre ébredtünk. Reggel 8 órától gyülekeztek a tagok a Máv állomáson. 15 fő szállt fel a Nyíregyházára induló vonatra. 3 fő a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Élő szeretet embertársainknak – Szekszárdi Advent

A Mentálhigiénés Műhely által szervezett Szekszárdi Advent rendezvényen a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet is részt vett december 07-én a Szekszárdi Advent rendezvényen. Az alapszervezet elnöke személyesen vállalta a „Mikulás”szerepét, a résztvevők – picik, a Olvass tovább...

Egyéb

Szeptemberi programajánló Budapesten

Szeretettel várjuk. Programjaink ingyenesek! Hatékony életmódváltás kurzus   Időpont: szeptember 1. (péntek) 10-12 óráig és 22. (péntek) 11-13 óra Helyszín: OOI – Tükörterem Jelentkezés: Strommer Szilvia, 06-20-565-5589, lelkisegely@rakliga.hu   Fakanál klub – Bejelentkezés szükséges!   Olvass tovább...