A cseresznye nagyon egészséges gyümölcs.  Kb. 80 százaléka víz. Tisztítja a veséket, csökkenti a vér húgysavszintjét.  Az ízületi megbetegedések megelőzésében bizonyított a hatása. Fogyasztása segíti a fogak és csontok fejlődését. Káliumtartalma a zavartalan izomműködésért, a normál vérnyomásért, a megfelelő szívritmusért felelős.

Alacsony a zsír- és a fehérjetartalma, viszont sok szénhidrát és növényi rost van benne.  Kalóriaértékét a természetes cukrok adják, melyek fokozzák a jó hangulatot és növelik a test energia szintjét. Magas melatonin tartalma segíti a nyugodt alvást.

Vitaminjai szerepet játszanak a szem egészségének a megőrzésében. Rendszeres fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. Erős gyulladáscsökkentő, javítja az emésztést, csökkenti a koleszterin szintjét, segít megelőzni az izomgörcsöket.

Egy kis finomság:

Cseresznyés desszert

Hozzávalók / 1 adag

  • 1 ek natúr zabpehely
  • 1 pohár natúr joghurt( használhatunk görög joghurtot is, ebben az esetben krémesebb lesz az állaga ).
  • néhány darab keksz
  • cseresznye
  • Méz

Elkészítés:

  1. A joghurtot kiöntjük egy tálba, hozzáadjuk a zabpelyhet, édesíthetjük egy kis mézzel, majd összekeverjük.
  2. Magozzuk ki és felezzük meg a cseresznyéket. A joghurt felett végezzük el ezt a műveletet, hogy a lé belecsepegjen. Ez fogja adni a szép színét.
  3. A cseresznyék felét keverjük bele a joghurtba.
  4. Egy másik tál aljába rakjunk be 1-2 darab összetört kekszet.
  5. Tegyünk rá egy réteg cseresznyés-zabpelyhes joghurtot.
  6. Még egy réteg keksz és még egy réteg joghurt.
  7. A tetejére rakjuk a maradék cseresznyét és néhány darab összetört kekszet.
  8. 1 órára tegyük hűtőbe.

 

Kategóriák: DietetikaReceptek

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Meghívó a Salgótarján Alapszervezet Egészség Klubja rendezvényére

A Salgótarjáni Alapszervezet és a Balassi Bálint Megyei Könyvtár szeretettel hívja az érdeklődőket Egészség Klubjába, az   “Immunrendszerünk erősítése télen kiegyensúlyozott étkezéssel és mozgással” című előadásra Előadók: Zeke Judit dietetikus és életmód tanácsadó       Olvass tovább...

Alapszervezetek

Fakanál klubfoglalkozás Hatvanban

Időpont: 2023. október 2. Vezető: Sándorné Buda Ildikó dietetikus A Hatvani Segítő Szolgálatunk mai Fakanál klubfoglalkozásán mi is beléptünk az őszbe! Őszi finomságot készítettünk sütőtökből. Recept: Sült tököt turmixoljuk, hozzáadtuk az olvasztott vajat, tejszínes krémsajtot, Olvass tovább...

Alapszervezetek

„Fő az EGÉSZSÉG!”  – Debreceni főzőklub

4 év szünet után (a covid miatt) 2024. március 4-én egy lelkes csapattal ismét találkoztunk az I. Belklinika tankonyháján, hogy Szalayné Kónya Zsuzsa vezetésével újraindítsuk a sikeres programot. Különleges receptek alapján készültek el az egészséges Olvass tovább...