A Családorvosok Világnapjának idei mottója: “A jövő a családorvosokkal épül”

A Családorvosok Világnapja idén az alábbi négy, általunk is követendő pillére épül:

  1. Építsük a jövőt a családorvosokkal együtt dolgozó alapellátási szakemberekkel

Felismerést nyert, hogy a klasszikus, egy orvosból és szakdolgozóból álló alapellátási egységek felett eljárt az idő. Minőségibb, szélesebb körű szolgáltatás nyújtására az alapellátás szintjén akkor van lehetőség, ha praxisok munkáját egyéb egészségügyi szakképesítéssel rendelkező szakdolgozók is segítik.

  1. Építsük a jövőt a családorvosokkal és a páciensekkel

A családorvosi hivatás szépsége máig emberközpontúságában rejlik. Felgyorsult, elgépiesedett világunkban talán a családorvoslásra jellemző az egészségügyi ellátórendszer egészét illetően leginkább, hogy személyközpontú ellátás jellemzi, végig kíséri családok életét, folyamatos támogatást nyújt a betegeknek és közösségeknek egyaránt. Ez a nap a családorvosokon kívül a hozzájuk tartozó betegekről is szól!

  1. Építsük a jövőt a családorvosokkal és a családorvoslásban használható technológiai újdonságokkal!

Az egészségügyi ellátórendszerben használt eszközök technikai fejlődése elképesztő ütemben zajlott a COVID pandémia kitörését megelőzően is. A háziorvosi praxisok is számos új technológiát integráltak. A telemdecinális eszközök használata a hozzáférhetőséget javította, és természetesen a betegek egészségének érdekében állt a járvány idején is.

  1. Építsük a jövőt a családorvosokkal és Önnel!

Az egyéni, a családorvoslás jövőjét segítő kezdeményezések elengedhetetlenek a családorvoslás jövője szempontjából. Építsük együtt a jövőt Önökkel!

Építsük az egészségügyi ellátórendszer jövőjét Magyarországon is a családorvosokkal, ebben mi családorvosok, házi gyermekorvosok elkötelezettek vagyunk a társadalom egészségének megőrzése, betegségének gyógyítása érdekében.

Forrás: Medical Online
A teljes cikk itt olvasható: http://medicalonline.hu/cikk/csaladorvosok_vilagnapja_2021

 

Kategóriák: Cikkek, riportok

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Családi nap Gödöllőn

A Godollonettv Csütörtököt mondunk! magazinműsorának riportja Vajek Andival, a Gödöllői Alapszervezet vezetőjével. Május 14. Rendhagyó Családi Nap – Gyertek! https://www.facebook.com/Godollonettv/videos/418181983097631/

Cikkek, riportok

Tüdő Egészsége Nyilatkozat – Csatlakozz az aláírókhoz!

Felhívás! Tüdő Egészsége Világnap: 2017. szeptember 25. A Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke Dr. Kovács Gábor 2017. szeptember 25-én, a Tüdő Egészsége Világnapjának javasolt napon írta alá a Nemzetközi Tüdőgyógyász Társaságok Fóruma által összeállított Tüdő Egészsége Nyilatkozatot, a „Lung Health Charter”-t. Olvass tovább...

Cikkek, riportok

Miért fontos…?

az egészségtudatosság, a szűrővizsgálat, az időben orvoshoz fordulás, a párbeszéd a beteggel? A Rádió Bézs (http://www.radiobezs.hu/radiobezs/radiobezs.main.page) riportja dr. Bittner Nórával: http://www.radiobezs.hu/radiobezs_files/Arch%C3%ADvum/2016/0726_1500.mp3