Ha valaki az árverésen kívül (is) támogatni akarja ezt az ügyet, a következő számlára fizetheti be az adományát:
Magyar Rákellenes Liga 12001008 – 00102329 – 00100000
A közleményben, kérjük, tüntesse fel: Karácsony az onkológián

Sajtóközlemény – Budapest, 2019. november 19. 

A Magyar Rákellenes Liga jótékonysági árverésre bocsájtja Böde Dániel aláírt cipőjét, amit a Ferencvárosi Torna Club adományozott a szervezetnek. A befolyt összegből a Liga önkéntesei meglátogatják, megajándékozzák, és lelki támogatást nyújtanak az onkológiai központokban fekvő azon betegeknek, akiknek az Ünnepeket is a kórházakban kell tölteniük.

A Magyar Rákellenes Liga 1990. augusztus 1-jén alakult civil szervezetté, azzal a küldetéssel, hogy részt vegyenek a rák elleni küzdelemben. Fő tevékenységeik közé tartozik az egészségnevelés, figyelemfelhívás a korai felismerés és önvizsgálat jelentőségére, szűrések szervezése és népszerűsítése a lakosság körében.

A daganatos betegeket, valamint hozzátartozóikat szakmai, jogi és lelki segítségnyújtással támogatják, rehabilitációjukat pedig különböző klubfoglalkozásokkal is segítik. Különféle kurzusokat szerveznek orvosok, ápolók részére, valamint önkéntes segítőket képeznek, az egészségügyi intézményeket pedig adománygyűjtésből vásárolt eszközökkel támogatják.

A Liga küldetésében számos segítő és támogató akad, ez alkalommal a Ferencvárosi Torna Club ajánlott fel segítségét számukra. Ugyanis az egyik kiváló futballistájuk, Böde Dániel aláírt focicipőjét adományozta a Ligának. 

A cipőt a Vaterán árverésre bocsájtják, a befolyt teljes összegből pedig a Magyar Rákellenes Liga önkéntesei az onkológiai központokban fekvő azon betegeket látogatják és ajándékozzák majd meg, akik a karácsonyi ünnepek idején is kórházban kell, hogy tartózkodjanak. A jótékonysági árverés 2019. november 19-én indul és december 10-én zárul majd.

A licitálás linkje:

https://www.vatera.hu/bode-daniel-alairt-cipoje-jotekonysagi-arveres-2834741348.html

Böde Dániel a cipőt ez év június 19-én, az Év-futballistájának járó díj átvételekor írta alá. Az aláírásról készült egy eredetiséget igazoló tanúsítvány, amin képi dokumentáció és a Ferencvárosi Torna Club ügyvezető alelnökének aláírása együttesen bizonyítja a cipő és az aláírás eredetiségét.

A Magyar Rákellenes Liga ezúttal is meg kívánja köszönni az sportegyesületnek a nagylelkű adományt illetve azt, hogy egy ilyen nemes küldetés mellett állnak ki, lehetővé téve a daganatos betegek lelki támogatását.

Ha valaki az árverésen kívül (is) támogatni akarja ezt az ügyet, a következő számlára fizetheti be az adományát:
Magyar Rákellenes Liga 12001008 – 00102329 – 00100000

Közleményben, kérjük, tüntesse fel: Karácsony az onkológián

További sajtóinformáció:

VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Iroda
Nagy Ákos
Tel.: 20/9331-801
e-mail: nagy.akos@vmkomm.hu

Kategóriák: Cikkek, riportok

Kapcsolódó bejegyzések

Cikkek, riportok

LIMFÓMA VILÁGNAP: BICIKLIVEL A LIMFÓMÁS BETEGEKÉRT

Sajtóközlemény – Budapest, 2017. szeptember 15. Szeptember 15-e a Limfóma Világnapja, ennek alkalmából a Magyar Rákellenes Liga kerékpáros felvonulással hívja fel a figyelmet a betegségben érintettekre. A limfóma az ötödik leggyakoribb daganatos megbetegedés, Magyarországon évente Olvass tovább...

Cikkek, riportok

Megelőzhető lehet a rák

Egy nemzetközi együttműködésnek köszönhetően a daganatos megbetegedések száma csökkenthető lehet. Rengeteg daganatos megbetegedést meg lehetne előzni az alkoholfogyasztás mellőzésével a dohányzásról leszokással a túlsúly megelőzésével mozgással A Nemzetközi Prevenciós Intézet igazgatója szerint nagyon fontos, hogy Olvass tovább...

Cikkek, riportok

Beszélgetés test és lélek kapcsolatáról Kónya Ilona klinikai szakpszichológussal

Beszélgetés test és lélek kapcsolatáról A daganatok kialakulásának lélektani vonatkozásai A közösségi oldalakon, különböző fórumokon, sőt akár szakemberek szájából is gyakran elhangzik az a mondat, hogy a különböző daganatos megbetegedések hátterében lelki sérülések állhatnak, valamilyen Olvass tovább...