A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet „Okoskonyha” klubsorozatának záró előadása hangzott el „Táplálkozz okosan!” címmel 2021. március 08-án.

A vetítettképes video előadója, Bialkó Tímea, dietetikus összefoglalta az előző hét előadás lényeges pontjait: beszélt az „okostányérról”, a bevitt és elégetett energia arányának, az energia egyensúlynak a fontosságáról, a megválasztandó alapanyagokról és azok minőségi kritériumairól, a korszerű konyhatechnikai eljárásokról.

Felsorolta a szakmailag javasolt étkezési szokásokat, hasznos és könnyen kivitelezhető tanácsokat adott a hagyományos ételek receptjeinek a kiegyensúlyozott táplálkozás szerinti átformálásához. Két konkrét alapétel esetében (pörkölt és galuska) be is mutatta alapanyagok, főzési technika, kalória tartalom vonatkozásában, hogy hogyan lehet egészségesebbé tenni táplálékunkat.

Ismertette a februárra kiírt „receptbörze” megvalósulási formáit, a zsűrizés szempontjait. Az interaktív receptverseny két, megosztott első helyezettje (Bistei Istvánné és Póczosné Kvacsek Erzsébet) személyesen fogja megkapni az elismerést, ha a pandémia már megengedi.

Előadása végén Bialkó Tímea ismertette a kérdések felvetésének módját és felajánlotta, hogy továbbra is nyitott a kérdések megválaszolására.

A program a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Nagyberényben is bőrszűrés volt

A Siófoki Alapszervezet beszámolója Hétvégén, 2021.08.16-án Nagyberény településen zajlott anyajegyszűrés. A faluban megpezsdült az élet, végre kicsit kimozdulhattak az emberek, falunap keretében közös főzést és egyéb sport- és kulturális fellépéseket is tartottak. Ehhez a rendezvényhez Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyösi májusi programok

05.08 Taggyűlés Megtartottuk a májusi taggyűlésünket május 8-án. Megbeszéltük az elmúlt hónap eseményeit, és az elkövetkező hónapok tervezett feladatait – pl. szalonnasütés, bőrgyógyászati rákszűrés, előadók meghívása, úszóverseny és még sok minden mást. Bemutatkozott egy újonnan Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szűrések EgészségnaponBorsodnádasdon

A Borsodnádasdi Alapszervezet is részt vett 2019. június 22-én az Egészségnapon, amely 10-14 óráig került megrendezése a Borsodnádasdi Közösség Ház és Könyvtár nagytermében. A szűrésben részt vevő szervezetek: Borsodnádasd Város Önkormányzata Ózdi Egészségfejlesztési Iroda Magyar Olvass tovább...