A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet Egészségért klubfoglalkozás sorozatának 2021. február 22-i témája a pandémia volt.

Az előadó, Dr. Ottmár Piroska, háziorvos, vetítettképes előadásában beszélt a szó jelentéséről, a jelenlegi járványhelyzetet okozó vírus tulajdonságairól, terjedéséről, a fertőzés tüneteiről, a diagnosztikájáról.

Előadásában részletezte a fertőzés által kialakult betegség lehetséges tüneteit, szövődményeit, kitért a tünetmentes fertőzés eseteire is.

Részletezte a járványhelyzet alatti háziorvosi ellátás és kommunikáció a helyzet hozta új formáit, a fertőzés gyanúja esetén követendő tennivalókat, a házi karantén szabályait a beteg és a családtagok szemszögéből.

Rávilágított a vakcináció elsődlegességére és részletezte a jelenleg elérhető védőoltások jellemzőit.

Előadása végén ismertette a kérdések felvetésének módját.

A program a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

Egy nap alatt 414 megtekintés a youtube-on!

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Fogyasztóvédelmi tanácsok Szekszárdon

Tisztelettel meghívjuk a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete szervezésében „Fogyasztóvédelmi tanácsok”  (a mindennapi bosszúságok elkerülése érdekében) előadás meghallgatására Előadó: Orosz Valéria: a Tolna Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály főosztályvezető helyettese Helyszín: Babits Mihály Olvass tovább...

Alapszervezetek

Túra a Szent Anna-tóhoz és kápolnához

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Nagyon kellemes friss időben keltünk útra augusztus 3-án, hogy megnézzük a Szent Anna-tavat és kápolnát a Sár-hegyen. A Sár-hegy Gyöngyös északkeleti határán helyezkedik el, mely mindössze 500 méter magas és a Olvass tovább...