A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet Egészségért klubfoglalkozás sorozatának 2021. február 15-i témája a higiénia volt.

Az előadó, Lukács Józsefné, diplomás ápoló vetítettképes előadásában beszélt a szó eredetéről, fogalmáról, területeiről.

A téma fontossága most a pandémia idején különösen felértékelődött: beszélnünk kell róla, alapjait el kell sajátítanunk, hogy védekezni tudjunk.

Megismerkedhettünk először a személyi higiéné testünkre vonatkozó részleteivel: bőr-haj-köröm-fogápolás-kézmosás lépéseivel, a helyes szájmaszk viseléssel, a távolságtartás betartandó szabályával.

Az előadó ismertette a mentálhigiéné alapjait is, a kiegyensúlyozottság elérésének útjait. Hangsúlyozta az „én idő” fontosságát, a stresszkezelő technikák gyakorlati jelentőségét és ötleteket adott a korlátozások idején alkalmazható lelki egyensúlyt biztosító tevékenységekhez  .

Előadása végén ismertette a kérdések felvetésének lehetséges a módjait.

A program a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Debreceni „Add tovább” adománygyűjtési akció

December 7-én nyitotta meg az Advent Kuckóban a Karitatív Testület „Add tovább!” adománygyűjtő pontját, ahol december 23-ig várták a felajánlásokat. Az Adventi „Add tovább” kuckóban a gyűjtést civil szervezetek önkéntesei segítették. 13 órától sajtó tájékoztatót tartottak, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kirándulás a Rám-szakadékhoz

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének tagjai csatlakoztak az OGyIK-hoz.  Ennek keretében 2018. május 26-án a Rám – szakadékhoz kirándultak! Dömösről a táv: 10 km, szintemelkedés: 360 m, idő: 4 óra “A Rám-szakadék Dobogókő és Dömös Olvass tovább...

Alapszervezetek

Júniusi program Debrecenben

– Újjászületés Debrecen Rehabilitációs Táncklub minden szerdán 9 órától Helyszín: Estella Hastánc Stúdió Debrecen Rákóczi u. 60. – Női Egészségmegőrző Torna minden pénteken 16 órától Helyszín: Szent József Gimnázium Debrecen, Szent Anna u. 17. –  Olvass tovább...