A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat beszámoló

Az „Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét”alkalmából – Együtt a méhnyakrák ellen!                      

Időpont: 2021. január 21.
Helyszín: Szent István Sportiskolai Általános Iskola 6.osztály.

Az Európai Méhnyakrák Társaság (ECCA) 2021. január 18-24. között jelölte ki a XV. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét pontos dátumát.

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat ez alkalomból a Szent István Sportiskolai Általános Iskola  6. osztályos tanulóinak a HPV-oltás fontosságáról tartott osztályfőnöki óra keretében tájékoztatást, Lazák Brigitta osztályfőnök segítségével.

Aktivitásunk során a 8 Figyelmeztető jel film levetítését követően az osztályfőnök beszélgetett el a tanulókkal a HPV oltás fontosságáról. Az óra hátralévő részében a lányok mályvaszínű karláncot készíthettek maguknak, a fiúk pedig tetszés szerint gyöngyökkel kidíszített képkeretet készítettek.

Egy héten át tartott felvilágosító programunk célja egyesült erővel elérni, hogy minden fiatal megkapja a HPV oltást, a méhnyak szűrés ne legyen tabu, hanem váljon éves rutinná, és a HPV elleni védőoltás lehetőségét is minél többen mérlegeljék.

Járj évente szűrésre, és fontold meg a védőoltást!

18 tanuló vett részt az osztályfőnöki órán.

Lazányi Jánosné
elnök

Támogatók:
Hatvani Polgármesteri Hivatal, Hatvan Tv, Hatvani Hírlap,  Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálata, Zombori Kft.

     

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Amit a Limfómáról tudni kell! – Egerben

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete  2015 szeptember 8-i rendezvényén megemlékezett a Limfóma Világnapról. Dr. Papp Mária, a Markhot Ferenc Kórház hematológus  főorvosa tartott előadást erről a rejtőzködő betegségről. A limfómák azok közé a tumoros Olvass tovább...

Alapszervezetek

Véradó kamion Salgótarjánban

Országosan elindult egy kampány, melynek célja a nyári hónapokban, amikor kevesebb a véradásra jelentkezők száma, biztosítani a kórházak transzfuziológiai igényét.  Az országjáró véradás kampány kapcsán a véradókamion 2017. június 23-án települt Salgótarjánba, hogy felhívja a Olvass tovább...

10000 lépés program

Tízezer lépés program Szekszárdon

A PROSZTATA – kérdések és válaszok – dr Grósz László sebész urológus főorvos előadása  Szekszárdon a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet szervezésében előadást tartott dr. Grósz László főorvos az alapszervezet tagsága és meghívott vendégek számára. Olvass tovább...