Felhívás Rákellenes Világsétára

A Magyar Rákellenes Liga a Relay for Life-hoz csatlakozva meghirdeti az első Rákellenes Világséta (World Cancer Walk) magyarországi szakaszát 2021. január 10-ére.

A sétán mindenki részt vehet, aki együttérzését szeretné kifejezni daganatos beteg hozzátartozójával, ismerősével vagy a rákbetegekkel kapcsolatban illetve támogatni szeretné a rákellenes harcot.

A Rákellenes Világséta stafétaként valósul meg. Minden városnak ki van jelölve egy időzóna, amikor sétálhat, és az egyes időzónák összessége adja ki a teljes 24 órás sétát. 

Budapest és Magyarország időzónája 2021. január 10-én 15 órától 16 óráig tart.

A beosztás és a felhívás angol nyelven elérhető a https://www.worldcancerwalk.com/ honlapon. 

Minden sétálónak regisztrálnia kell. A regisztráció ingyenes.

A szervezők azt kérik, hogy mindenki regisztráljon ennek az oldalnak az alján a „Register Here” gombot megnyomva. A regisztrációs felület angol nyelvű, amin meg kell adni az e-mail címet, keresztnevet, vezetéknevet, a város- és az országnevet (ebben a sorrendben). Ez után nem kötelezően megadható, hogy hány – nem önállóan regisztráló – gyerekkel együtt sétálunk, illetve hogy kiért, miért indulunk útnak és hogy ez utóbbi válaszunkat közzétehetik-e az esemény honlapján.

A regisztrációval vállalod, hogy egy órát sétálsz a városodnak-országodnak kijelölt idősávban (lásd fent). Sétálhatsz egyedül vagy barátokkal (mindkinek külön kell regisztrálnia). Ha úgy döntesz, hogy barátaiddal sétálsz, kérjük, viselj maszkot és tartsd meg a szociális távolságot! Mindenki egészségét és biztonságát biztosítani akarjuk, ezért nem szándékozunk a résztvevőket nagy csoportokba toborozni, és úgy sétálni. Ha nem akarsz messzebbre merészkedni, részt vehetsz úgy is, hogy körbejárod a háztömbödet!

A sétáról készíts fotókat és videókat, és töltsd fel az Instagramba a @worldcancerwalk címkével! Ha nincsen Instagram fiókod, oszd meg a Facebookon a #worldcancerwalk címkét használva! Így a résztvevők szerte a világon összeköttetésben lesznek és láthatják, hogyan folytatódik a séta a világ városain keresztül.

A séta egyben adománygyűjtés a rák elleni küzdelemre. A honlapon adakozhatsz a Relay For Life programjaira.

Oszd meg az esemény hírét családtagjaid, barátaid és ismerőseid között, és kérd őket, hogy csatlakozzanak! Minél több résztvevő van, annál nagyobb a globális hatás!

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Beszámoló a Borsodnádasdi Alapszervezet márciusi programjairól

Szájüregi szűrés Március 2-ára tűztük ki a szájüregi szűrést dr. Móricz József fogorvosi rendelőjében.  Az előző szűréshez képest sokkal többen járnak rendszeresen fogászatra, ezért most már kevesebben jöttek szűrésre. Viszont még mindig vannak néhányan, akik Olvass tovább...

Mozgás

Gyalogolni jó!

Gyűjtsünk élményt együtt gyaloglással a természetben ! Pesthidegkút   Időpont: 2017. május 15. (hétfő) Találkozó: Bp. Széll Kálmán tér 15,30 óra (61-es villamos megállója) A helyszín megközelíthető: Hűvösvölgyi végállomástól 64, 264-es busszal 3 megálló Kossuth L. utcáig (Budapesti Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hajókirándulás a Rómaira

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete Természetjáró klubjának tagjai 2017. június 22-én hajókiránduláson vettek részt. Elhajókáztunk egészen a Római-partig. Hagyománnyá vált nálunk ez a hajóút, minden évben visszatérünk ide. Eltöltöttünk egy kellemes délutánt a parton, jókat beszélgettünk, Olvass tovább...