Az Európai Rákszervezet – https://www.europeancancer.org/ – egy 10 pontos iránymutatást adott ki a rákbetegek jogairól az ellátásukban.

A kódex 10 kulcsfontosságú átfogó jogot határoz meg annak érdekében, hogy a rákbetegek kezelésében a lehető legjobb eredményt érjék el.

A kódex betegközpontú kezdeményezés, de minden európai polgár számára fontos lehet, mivel a rák korai felismerése és diagnózisa hozzájárul az időben elvégzett megfelelő kezeléshez. Az időben történő, pontos diagnózis és azonnali kezelés általában jobb túlélési esélyekkel és javuló életminőséggel jár rövid, közép- és hosszú távon.

Több információ a szervezetről és a kódexről angolul:

https://www.europeancancer.org/2-standard/66-european-code-of-cancer-practice

https://www.europeancancer.org/2-standard/69-medical-literature-and-evidence-european-code-of-cancer-practice

Kategóriák: Betegjog

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Jogosan a betegjogokról – Betegjogi képviselő Egerben

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete 2019. január 8-i rendezvényén Szécsiné Fazekas Márta betegjogi képviselő előadását hallgathatták meg a program résztvevői. A rossz idő ellenére is szép számmal megjelent érdeklődők, nagyon jó előadást hallhattak az előadótól, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Jogosan a betegjogokról – előadás Egerben

Az Egri Alapszervezet szeretettel várja az érdeklődőket 2019. január 8-án 13 órakor a JOGOSAN A BETEGJOGOKRÓL című előadásra. Előadó: Szécsiné Fazekas Márta betegjogi képviselő Helyszín: Markhot Ferenc Kórház Refektóriuma (Markhot Ferenc u. 1-3.)

Alapszervezetek

Rákellenes Világnap Hatvanban

Ez vagyok, és ezt teszem a rák ellen: A cselekvés éve! A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat szeretettel meghívja a RÁKELLENES  VILÁGNAPI RENDEZVÉNYÉRE!  Időpont:  2019. február 15. péntek 14 óra Helyszín:  Grassalkovich Művelődés Ház Hatvan, Olvass tovább...