Az Európai Rákszervezet – https://www.europeancancer.org/ – egy 10 pontos iránymutatást adott ki a rákbetegek jogairól az ellátásukban.

A kódex 10 kulcsfontosságú átfogó jogot határoz meg annak érdekében, hogy a rákbetegek kezelésében a lehető legjobb eredményt érjék el.

A kódex betegközpontú kezdeményezés, de minden európai polgár számára fontos lehet, mivel a rák korai felismerése és diagnózisa hozzájárul az időben elvégzett megfelelő kezeléshez. Az időben történő, pontos diagnózis és azonnali kezelés általában jobb túlélési esélyekkel és javuló életminőséggel jár rövid, közép- és hosszú távon.

Több információ a szervezetről és a kódexről angolul:

https://www.europeancancer.org/2-standard/66-european-code-of-cancer-practice

https://www.europeancancer.org/2-standard/69-medical-literature-and-evidence-european-code-of-cancer-practice

Kategóriák: Betegjog

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Jogosan a betegjogokról – Betegjogi képviselő Egerben

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete 2019. január 8-i rendezvényén Szécsiné Fazekas Márta betegjogi képviselő előadását hallgathatták meg a program résztvevői. A rossz idő ellenére is szép számmal megjelent érdeklődők, nagyon jó előadást hallhattak az előadótól, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Betegjogokról a Salgótarjáni Városi Televízió Egészségpercek adásában

Tájékozódjunk, legyünk felkészültek egy orvos-beteg találkozóra, figyeljünk magunkra! Kreicsi Mária riportja dr. Zeke Ildikóval, a Nógrád Vármegye Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetőjével és dr. Mostóné Rigó Anitával, a Szent Lázás Megyei Kórház Szociális osztályának vezetőjével.

Betegjog

XV. Betegjogi konferencia és alapszervezeti vezetők továbbképzése

A GDPR körül forgott a XV. Betegjogi konferencia és az Alapszervezeti vezetők továbbképzése 2018. november 22-én. 69 fő volt jelen. Előadások: Dr. Ferenczi Mónika – Az egészségügyi adatok kezelése Kerékné Nagy Erzsébet – Ki is Olvass tovább...