Az Európai Rákszervezet – https://www.europeancancer.org/ – egy 10 pontos iránymutatást adott ki a rákbetegek jogairól az ellátásukban.

A kódex 10 kulcsfontosságú átfogó jogot határoz meg annak érdekében, hogy a rákbetegek kezelésében a lehető legjobb eredményt érjék el.

A kódex betegközpontú kezdeményezés, de minden európai polgár számára fontos lehet, mivel a rák korai felismerése és diagnózisa hozzájárul az időben elvégzett megfelelő kezeléshez. Az időben történő, pontos diagnózis és azonnali kezelés általában jobb túlélési esélyekkel és javuló életminőséggel jár rövid, közép- és hosszú távon.

Több információ a szervezetről és a kódexről angolul:

https://www.europeancancer.org/2-standard/66-european-code-of-cancer-practice

https://www.europeancancer.org/2-standard/69-medical-literature-and-evidence-european-code-of-cancer-practice

Kategóriák: Betegjog

Kapcsolódó bejegyzések

Betegjog

XV. Betegjogi konferencia és alapszervezeti vezetők továbbképzése

A GDPR körül forgott a XV. Betegjogi konferencia és az Alapszervezeti vezetők továbbképzése 2018. november 22-én. 69 fő volt jelen. Előadások: Dr. Ferenczi Mónika – Az egészségügyi adatok kezelése Kerékné Nagy Erzsébet – Ki is Olvass tovább...

Alapszervezetek

Az egészségügyi ellátáshoz való jog – előadás Egerben

Betegjogi előadás Egerben, az EKMK Bartakovics Béla Művelődési Házban, 2016. november 8-án 13 órakor. A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Alapszervezetek

Rákellenes Világnap Hatvanban

Ez vagyok, és ezt teszem a rák ellen: A cselekvés éve! A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat szeretettel meghívja a RÁKELLENES  VILÁGNAPI RENDEZVÉNYÉRE!  Időpont:  2019. február 15. péntek 14 óra Helyszín:  Grassalkovich Művelődés Ház Hatvan, Olvass tovább...