Tizenkettedik alkalommal rendezett figyelemfelkeltő sétát a mellrák elleni küzdelem jegyében a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya 2020. október 09-én a nógrádi megyeszékhelyen.

A résztvevők a Balassi Bálint Megyei Könyvtártól indulva, rózsaszín virágokkal a kezükben és a remény rózsaszín szalagjával a ruhájukon sétáltak el a Fő térre.

Elsőként Fekete Zsolt, polgármester, az esemény fővédnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd Katkó Orsolya, a kormányhivatal járványügyi osztályvezetője tolmácsolta Feketéné dr. Zeke Ildikó, megyei tiszti főorvos gondolatait. A tájékoztatóból kiderült, hogy ma Magyarországon a nők korai halálozásának közel felét, férfiak esetében a harmadát, a daganatos megbetegedések teszik ki. Ezért a koronavírus járvány sem lehet akadálya annak, hogy a különféle szűréseken részt vegyünk.

A mai nap legfontosabb üzenete természetesen az, hogy a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzuk – fogalmazott Gaál Imre, a Magyar Rákellenes Liga elnökhelyettese, de életmódunkkal is csökkenthetjük a daganatok kialakulásának lehetőségét például a rendszeres mozgással.

Végül az alapszervezet elnöke mondta el figyelemfelkeltő gondolatait és a nap üzenetét, melyet a pink szalagokra írva a „szelek szárnyára engedett”:

  • Tedd meg mindazt, ami rajtad múlik!
  • Csak hiteles forrásból tájékozódj!
  • Figyelj tested jelzéseire, végezz önvizsgálatot, járj szűrésre!
  • Időben lépj, hogy tovább élj!

Ezután a részvevők elhelyezték a pink virágaikat a Fő tér virágágyásaiban.

A rendezvényt, amelyen tanácsadásra, és az önvizsgálat betanítására is volt lehetőség, a Havanna Senior Tánccsoport bemutatója zárta.

Az eseményen százhetvennégyen regisztráltak.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Februári programajánló a Gödöllői Alapszervezet eseményeiből

Kedves Tagjaink!  Szeretettel ajánljuk programjainkat. Örülünk ha elhozzátok családtagjaitokat, ismerőseiteket. Megosztásaitokkal többeknek okozhatunk “mosollyal” átélt élményeket. Találkozzunk!  (mellékletben is csatolva Nyugdíjas Akadémia programja is) FEBRUÁRTÓL ÚJRA  minden hónap 1. Presszó Szerdáján 17 órától, TUDÁSKLUB   febr.3.szombat 9.15 Olvass tovább...

Alapszervezetek

Karácsony Debrecen főterén

A Debreceni Alapszervezet beszámolója Örömmel vettünk részt a debreceni főtéren felállított kis „kuckóban” kreatív programjainkkal vasárnap délután. Rengetegen betértek hozzánk, csodaszép, elegáns, barátságos és hangulatos volt a házikó berendezése. A fagyos hideget megolvasztotta az a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Önkéntes Segítők Napja Siófokon

A Siófoki Alapszervezet minden szeptemberben  – már hagyományosan 4. alkalommal  – rendezi meg az Önkéntes Segítők Napját. Ezen alkalmakkor  azok a tagok /26 fő/, akik  ügyeletet vállalnak, illetve akik nagyon sokat tettek az alapszervezet munkájának Olvass tovább...