2020-10-01

A Borsodnádasdi Alapszervezet beszámolója

2020.szeptember 14-re terveztük az őszi mellrák elleni sétát – megelőzve a vírusjárvány második hullámát. Támogatónk Borsodnádasd Város Önkormányzata volt, akikkel közösen szerveztük a 2 napos rendezvényt, amely 16–án folytatódott.

A Szivárvány Gyógyszertártól indultunk, ahol Rozványi Balázs, a MRL elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd Sági Tibor tanár (helytörténeti gyűjtemény vezetője) beszélt nekünk az itt lévő rendelő és gyógyszertár múltjáról. Minden jelenlévő rózsaszín maszkot kapott, az alkalomnak megfelelően.

2 km-es séta után érkeztünk a másik rendelőhöz, ahol Sági Tibor folytatta az egészségügy múltjának ismertetését, az ottani rendelő történetével.

A Művelődési Házhoz érve Kormos Krisztián polgármester várt minket, és köszöntötte a sétálókat és jelenlévőket.

Ezután bementünk a terembe a megfelelő óvintézkedések betartását figyelembe véve. Itt az óvodások rajzversenyének legjobb rajzait láthattuk, valamint múzeumunkból az egészségüggyel kapcsolatos régi tárgyakat.

Első előadónk Sági Tibor tanár volt, aki a Borsodnádasdon megélt előző korok járványairól mesélt érdekes történeteket. Őt Horváth Ágnes gyógytornász követte, aki megemlékezett a Limfóma Világnapjáról, majd Csivincsik István dietetikus következett. Mindhárom előadás érdekes és elgondolkodtató volt.

A programot „gyümölcsös” vendéglátás követte.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Iskolai program – „Egészségmegőrzés nőgyógyász szemmel”

Az Egri Alapszervezet szervezésében, az Eszterházy Károly Egyetemen, dr. Rozs László szülész, nőgyógyász szakorvos előadását hallgathatták meg  az egészségmegőrzés érdekében, a gyógypedagógusnak, óvónőnek és csecsemőgondozónak tanuló  hallgatók. Előadásában beszélt : a nőgyógyászati betegségekről, ( mióma, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Meghívó adventi ünnepségre Hajdúszoboszlón

A Magyar Rákellenes Liga Hajdúszoboszlói Alapszervezete adventi ünnepségre várja tagjait, vendégeit 2016. december 13-án, kedden, 16:30 órára, a Járóbeteg-ellátó Centrum konferencia termébe. Program:  A Zichy Géza Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak műsora Dr. Lipták József Római Katolikus Olvass tovább...

Alapszervezetek

Testi – lelki erősítő nap az Egri Alapszervezet tagjainak Salgótarjánban

Június 7-én a  Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete hatodik alkalommal vett részt közös nyári programon a Salgótarjáni Alapszervezettel.  Ebben az évben a salgótarjáni Tó Strandi Gyermektábor volt az összejövetel helyszíne. A gyönyörű környezet, a jó Olvass tovább...