2020-09-11 

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2020.09.08-án klubnapot tartott a peremkerületi Zagyvarónán.

A felkért előadó, Dr. Kajtor Erzsébet a Magyarországon Dr. Eöry Ajándok által elterjesztett egészségmegőrző mozgási technikáról, annak jótékony hatásairól beszélt vetítettképes előadásában.

Egészséges emberben az életenergia akadálytalanul kering, a 12 fő és a két középvonali meridiánban. Betegség állapotában a meridiánban elakad az energia. Ahhoz, hogy az egészséges állapot fenntartható legyen, a gyakorlatok végzésével kell, mintegy napi 20-30 percet szánni a saját meridiánjaink szabad energia-áramlásának biztosítására. Részletesen bemutatta a gyakorlatokat és prezentációja után a jelenlévők az előadó irányításával elvégezték a teljes tornát.

Az esemény, melyen harminc érdeklődő vett részt, a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

A programon gondosan ügyeltünk a járványhelyzet előírta szabályok betartására.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Költészet Napja

A Miskolci Alapszervezet mai klubfoglalkozásán a közelgő Magyar Költészet Napjáról (Magyarországon  1964. április 11-én, József Attila születésnapján tartják) emlékeztünk meg a József Attila Könyvtárban. A költészetnapi előadás egy puzzle játékkal kezdődött és egy kvízzel zárult.

Alapszervezetek

Ételed az életed

A Sárszentágotai Alapszervezet szeretettel vár minden érdeklődőt az  „Ételed az életed” című előadásra Előadó: Dr. Hetesi Zsolt fizikus – Fenntartható Fejlődés és Erőforrások Kutatócsoport Helyszín: Önkormányzati Hivatal Tanácsterme (Sárszentágota, Május 1. u. 1.) Időpont: 2017. november 18. 14.00 óra A program Olvass tovább...

Alapszervezetek

Korán kell kezdeni az egészségtudatos életmódra nevelést!

A Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és a Salgótarjáni Alapszervezet felhívására Nógrád megye középiskolásainak 8 csapata vetélkedett az egészséges életmód tudnivalóiról 2017. február 15-én, az Európai Méhnyakrák Megelőzési Héthez kapcsolódva. Már középiskolás korban meg lehet ismertetni a Olvass tovább...