2020-08-24

 

Szeptember 15-e a Limfóma Világnapja. Idén negyedszer hívjuk fel a figyelmet kerékpáros felvonulással azokra, akik ebben a betegségben érintettek, akik segítik őket a gyógyulásban, mellettük állnak a kezelésben, rehabilitációban.

Magyarországon évente 3000 embert diagnosztizálnak limfómával, ezzel a hétköznapi tünetei miatt nehezen felfedezhető, rejtőzködő betegséggel. A limfómának számos altípusa létezik, ezek nagy többsége eredményesen, bizonyos fajtái teljesen meggyógyíthatók.

A kerekezésre várunk mindenkit: akik küzdenek vagy megküzdöttek ezzel a betegséggel, családtagjaikat, jó barátaikat és minden jó szándékú érdeklődőt, akik segítenek felhívni a figyelmet erre a betegségre. Ha van ilyen családtagod, ismerősöd, ajánld fel neki, érte ezt a délelőttöt!

Mivel a limfóma színe a zöld, zöld pólókban, zöld dekorációval, bármilyen színű saját és zöld Bubi kerékpárokon tesszük meg az utat.

Kérjük, ha tudod, a tavalyi zöld pólódat hozd magaddal, vagy valamilyen zöld színű ruhában, kiegészítővel gyere, ezzel is fejezd ki a szolidaritásod!

A felvonulás útvonala: Szent László Kórház – Albert Flórián út (volt Gyáli út) – Vágóhíd utca – Üllőit út – Vámház körút – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Attila út – Krisztina körút – Magyar Jakobinusok tere – Kék Golyó utca – Országos Onkológiai Intézet. A távolság 8 km, kis emelkedőkkel.

Gyülekező: 2020. szeptember 15. (kedd) 9:30- 10:00 óra. A rendezvény vége kb. 12 órakor.

A találkozó pontos helyszínét később küldjük meg azoknak, akik regisztrálnak.

 

A járványhelyzetet figyelembe véve ügyelünk arra, hogy maszk legyen minden résztvevőn és megfelelő távolságra álljunk egymástól a gyülekezési és megérkezési helyszínen.
Vigyázzunk egymásra!

Kérjük, regisztrálj a következő lehetőségek valamelyikén:

Tel: +36 1 225 1621
E-mail: info@rakliga.hu

A regisztrációkor jelezd, hogy saját kerékpárral jössz-e!

Kategóriák: Limfóma

Kapcsolódó bejegyzések

Limfóma

Limfóma Világnap – gyere velünk kerékpáron!

Gyere velünk kerekezni, hogy felhívjuk a figyelmet erre a rejtőzködő betegségre! A limfómára is érvényes, hogy minél korábban felfedezik, annál nagyobb eséllyel gyógyítható. Jelenleg nincs szűrővizsgálata a limfómának. A limfóma jelei és tünetei gyakran összetéveszthetők Olvass tovább...

Limfóma

Limfóma Világnap – kerékpáros felvonulás

Harmadik alkalommal tettük meg az utat a Szent László Kórház Hematológiai osztályától az Országos Onkológiai Intézet 8A épületéig. A Szent László Kórházból dr. Lakatos Viktor hematológus, Fraunberger Mercedes gyógyult limfómás és Rozványi Balázs elnök úr Olvass tovább...

Limfóma

Két keréken a limfóma ellen!

Hívunk, várunk a Limfóma Világnapon, szeptember 15-én, hogy  újra együtt kerekezzünk a limfómásokért! Magyarországon évente 3000 embert diagnosztizálnak limfómával, ezzel a hétköznapi tünetei miatt nehezen felfedezhető, rejtőzködő betegséggel. A limfómának számos altípusa létezik, ezek nagy többsége Olvass tovább...