A Limfőma Világnapján, idén 2016. szeptember 15-én a Magyar Rákellenes Liga Budapestre, az EMMI Nagytermébe hívta az alapszervezetek képviselőit.

Siófokról 7 önkéntesünk utazott a rendezvényre.

Dr. Bittner Nóra főorvos, a Liga elnöke nyitotta meg az „Új kezelések,, sport, étrend a gyógyulásért” című tanácskozást, majd két, a téma neves képviselője tartott szakmai előadást.

Prof. Dr Kiss Attila a limfomás betegek életkilátásainak alakulását ismertette a Debreceni Egyetem 1974-2016 között végzett vizsgálatai alapján.

Dr. Nagy Zsolt a SOTE docense pedig a limfoma kezelésének új lehetőségeiről tartott előadást.

Henter Izabella dietetikus a limfoma és a táplálkozás problémakörét ismertette, Novák Nóra érintett, önkéntes segítő a Transzplantáció a gyakorlatban címmel saját betegségét idézte fel igen figyelemreméltó módon, jelenlegi sorstársainak pedig reményt adva a gyógyuláshoz.

Rákellenes  maraton címmel Kovács Zoltán érintett a hosszú távfutás és a daganatos betegség kapcsolatáról tájékoztatta a jelenlévőket, bemutatva hogyan jutott el e súlyos betegségből felépülve a 42-km-es maratoni táv megtételéig.

Ezután kerekasztal beszélgetés következett három, fenti betegségen átesett személy – Janitzné Tóbiás Veronika  és Horváth Angelus érintettek, a MRL Limfoma Klub tagjai és Zeffer András érintett, előadóművész, zenekarvezető – részvételével. A moderátor Csordásné Dr. Juhász Judit, a Liga vezetőségének tagja volt.

A Körtáncklub közreműködésével önkéntesek körtáncát nézhettük meg, majd az EMMI parkolójában esernyős Flashmob zárta a napi programot.

Örömmel vettünk részt ezen az országos megmozduláson és köszönjük a Ligának és a szervezőknek a lehetőséget.

Részletesebben:

http://rakliga.hu/2016/uj-kezelesek-sport-etrend-a-gyogyulasert-limfoma-vilagnap-2016/

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Debreceni programajánló – 2019. április

Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat 2019. áprilisi program Újjászületés Debrecen Rehabilitációs Táncklub Minden szerdán 9 órától Helyszín: Estella Hastánc Stúdió, Debrecen Rákóczi u. 60.   Női Egészségmegőrző torna Minden pénteken 16 órától Helyszín: Szent József Gimnázium, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szentmise a daganatos betegek gyógyulásáért Egerben

Szeretettel hívunk minden kedves hívőt, beteget és hozzátartozót  SZENTMISÉRE Jöjjenek el és vegyenek részt a szentmisén és imádkozzunk együtt a daganatos betegek gyógyulásáért! Időpont: 2018. február 5. hétfő 17 óra Helyszín: Szent Bernát (ciszterci) templom Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségért Klub záró rendezvény

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet „Egészségért” Klubja záró rendezvényét 2021. augusztus 6-án tartotta a Salgótarjáni Gyermektáborban. A „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével” című projekt keretében tizenhárom alkalommal volt  klubelőadás, a pandémia miatt többnyire online Olvass tovább...