24.500 arcmaszkot juttatott el a daganatos betegek részére a Magyar Rákellenes Liga. Ezzel segíti, hogy a betegek biztonsággal vehessenek részt a szükséges kezeléseken.

A koronavírus veszélyhelyzet ideje alatt is biztosítani kell a rák megalapozott gyanúja esetén a mielőbbi pontos diagnózist, illetve a megfelelő terápiás terv felállításához szükséges diagnosztikus vizsgálatok elvégzését. A folyamatban lévő, illetve az újonnan diagnosztizált rosszindulatú daganatos betegek komplex kezelését is el kell végezni a veszélyhelyzet idején. Az erre vonatkozó eljárásrendet az EMMI Egészségügyi Szakmai Kollégium Onkológia és sugárterápia Tagozata fogalmazta meg.

A kezelési helyre való eljutás fokozott kockázatot jelenthet a daganatos betegeknek, főleg, ha az idősebb korosztályhoz tartoznak, ezért fontos, hogy a fertőzés kockázatát a lehető legkisebbre csökkentsük. Ebben segít az arcmaszk és a kesztyű, melyek segítségével a cseppfertőzés esélye jelentősen csökkenthető.

A Magyar Rákellenes Liga most indított programja során a daganatos betegek biztonságát védőfelszerelések eljuttatásával segíti.  A Janssen adományának köszönhetően 38 alapszervezetén, négy Segítő Szolgálatán és egészségügyi intézményeken keresztül 24.500 arcmaszkot és 3.500 pár kesztyűt juttatott el eddig a betegséggel élőknek.

„Az élet újraindítása sok területen megköveteli az arcmaszk használatát. Örömmel fogadjuk további támogatók jelentkezését, hogy segítségükkel folytathassuk a programunkat és még több védőfelszerelést tudjunk a rászorulók számára eljuttatni az elkövetkező hónapokban is ” – mondta Rozványi Balázs, a Liga elnöke.

További sajtóinformáció:
Winkler Violetta
+36 20 531 8388
winkler.violetta@rakliga.hu

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Nagyatádi hírek

25:50-26:25-ig a Nagyatádi Alapszervezet közgyűléséről adnak hírt a Nagyatádi VTV-ben.

Előadás

Nemzeti Rákellenes Nap – COVID idején se álljunk meg!

Április 10-én immár 29. alkalommal tartjuk meg a Nemzeti Rákellenes Napot. Ismét emlékeztetünk arra, hogy a daganatos betegségek megelőzése jórészt a saját kezünkben van, és számos programot is kínálunk ehhez. Mindemellett arra is felhívjuk a Olvass tovább...

Cikkek, riportok

Nem volt célunk a gyógyult betegek támadása – a WEBbeteg cikke

“Többen az önerőből felfedezett, immár sikeresen gyógyult személyek támadásának vélték a Magyar Rákellenes Liga idei kampányfilmjét, annak figyelemfelkeltő tartalmát. A kisfilm időközben lekerült a szervezet honlapjáról. Megkérdeztük a Liga elnökét, Dr. Bittner Nórát.” Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/daganat/20453/liga-kampanyfilm Olvass tovább...