A március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet nagy változásokat hoz életünkben. Sok alapvető jogot és kötelezettséget korlátoz. Erre a helyzetre sok tekintetben nincsenek szabályaink.

A veszélyhelyzet egyik rendelkezése szerint tilos a 100 főnél nagyobb létszámú beltéri rendezvények megtartása. Ez a rendelkezés a mi, Ligán belüli életünket is közelről érinti.

Nem tarthatunk meg olyan rendezvényeket, amiknek a várható létszáma 100 főnél nagyobb, illetve bizonytalan. Ezek közé a rendezvények közé tartoznak az alapszervezeti közgyűlések, és csak a nem túl távoli jövőt tekintve a Nemzeti Rákellenes Napon szokásos központi rendezvény. Ezek esetében teljesen egyértelmű, hogy nem tarthatjuk meg őket. Ez azt jelenti, hogy idén nem lesz a Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából április 8-ára meghirdetett központi rendezvény.

Nem feltétlenül ebbe a kategóriába tartoznak a klubrendezvények, orvos-beteg találkozók és azok az alapszervezeti közgyűlések, ahol a taglétszám nem éri el a 100 főt.

Itt a következőkre kell figyelemmel lenni:

  • Mivel a közgyűlések nyilvánosak, ezért egy 100 főnél kisebb taglétszámú Alapszervezetben sem lehet biztosra venni, hogy a rendezvény létszáma 100 fő alatt marad.
  • Másik, kiemelten mérlegelendő körülmény, hogy tagjaink és a rendezvényeink látogatóinak többsége a fokozottan veszélyeztetett korosztályba tartozik. Ezért ha úgy dönt a helyi vezetőség, hogy a veszélyhelyzet korlátozása alá nem tartozó (100 főnél kisebb létszámú beltéri) rendezvényt megtart, akkor nagyon nagy gondot fordítson a higiéniára.

A jelen helyzetben senkit sem lehet azért elmarasztalni, mert egy meghirdetett rendezvény elmarad. A rendezvény elhagyása némely esetben állampolgári kötelesség, más esetben az elővigyázatosság jele.

Kérjük, hogy mindenki tartsa be a vészhelyzet rendelkezéseit, egyéb esetekben pedig mérlegelje saját belátása szerint a teendőket a fentiek figyelembevételével.

 

 

 

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

„Összefogás az egészségért – a mellrák ellen”

A Magyar Rákellenes Liga Berettyóújfalui Alapszervezete meghívja Önt a 2013. november 6-án tartandó tudományos ülésére

Egyéb

A káposzta áldásos hatásai – a Fakanál klub ajánlata

A káposzta a keresztesvirágúak családjába tartozik, ahogyan a rokonai: a brokkoli, a kelbimbó vagy a karfiol. Szinte bármilyen talajon megél, de a legtermékenyebbekben érzi legjobban magát. Valószínű, hogy eredetileg Ázsiából származik.  Az orvosok és dietetikusok Olvass tovább...