A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete, 2006-os megalakulása óta aktívan vesz részt a rák elleni küzdelemben.

Havonta széleskörű előadásokat, évente többször szűréseket szervez az egészségmegőrzés és a rák korai felismerése érdekében. A 2019-es évben 16 alkalommal 760 fő vett részt a szűréseken.

Ezekkel a programokkal szeretné elérni  hogy a rákbetegek felvilágosultak és felkészültek legyenek a betegségükkel kapcsolatban.

Rendezvényeire többségben orvosokat és az egészségügyben jártas szakembereket hív meg.

A programok nem csak a betegségről szóltak, hiszen több  alkalommal kirándulásokat, sétákat, koncert- és múzeumlátogatásokat is szervezett tagjainak. Az egészség megőrzése érdekében csatlakozott a Bükki Vörös Meteor Sportegyesület „Egészség séta” túráihoz, ahol a Bükk csodálatos tájain sétálhattak a résztvevők.

A daganatos betegekkel személyesen és telefonon is tartja a kapcsolatot, figyelemmel kíséri betegségük és gyógyulásuk folyamatát.

Az Alapszervezet önkéntesei háromhetente a Markhot Ferenc Kórház Rendelőintézetében gyermek ügyeletet vállalnak. Vigyáznak a gyermekekre, játszanak  velük, míg a szülők az orvosi rendelőkben vizsgálatokon vesznek részt.

A saját rendezvényein kívül, a vezetők és az önkéntesek részt vesznek  a Magyar Rákellenes Liga központi  rendezvényein, továbbképzésein, valamint a  Magyar Rákellenes Liga tagszervezeteinek programjain.

Jó a kapcsolat az Egri Markhot Ferenc Oktatókórházzal, a KEVIKO Védőnői Szolgálattal, az Egri Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályával, az Egri Megyei Jogú Város Önkormányzatával, az Egri Civil Szervezetekkel, az Eszterházy Károly Egyetemmel.

Több médium is lehetőséget biztosít a programok hírüladásában ( MÉDIA Eger, TV Eger, Szuper-infó,  Szentistván Rádió)

Az Alapszervezet Vezetősége szeretné megköszönni a Markhot Ferenc Oktatókórház Vezetőségének, hogy helyet biztosítottak a rendezvények megtartásához, biztosítják az orvosok részvételét.

Köszönet az Egri Alapszervezet Önkénteseinek, hogy segítették az Alapszervezet munkáját, vendégeinek, hogy eljöttek és meghallgatták az előadókat és tagjainak, hogy kiemelt rendezvényeken gondoskodtak a vendéglátásról.

Köszönettel tartozik  előadóinak, mivel  anyagi juttatás nélkül eljöttek előadásaikat megtartani.

A 2019-es évben az Alapszervezet programjait  támogatták: az Emberi Erőforrás Minisztérium, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata, Heves Megyei Kormányhivatal, az Egri Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya, Egri Markhot Ferenc Oktatókórház, Heves Megyei Falusi Turizmus,  Marján Cukrászda, Kurdi pékség, Rádi pékség, Dula Bence pincészet, Petrény pincészet, Egerszalóki Polgármesteri Hivatala

Ezúton is megköszönjük támogatásukat!

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete az előadások és  a szűrések megszervezésével sokat tett a rák korai felismerése érdekében, kellő tájékoztatást adott előadói és szóróanyagai révén a rák felismerése és a szakszerű kezelésének fontosságáról.

Fontosak a megelőzés érdekében a szűrésekre felhívó kampányok, mivel az időben felfedezett betegség életeket menthet.

Bak Imre, elnök
MRL Egri Alapszervezet

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

MERIDIÁN 3-1-2 torna Szekszárdon

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet felkérésére Illés Tiborné 3-1-2 Meridián Torna Klubvezető és Lélekgyógyász előadást tartott a Szekszárdi Alapszervezet tagsága és más érdeklődők részére, ”3-1-2 Meridián torna a hosszú egészséges életért”címmel. Előadásában szólt a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Koronavírus helyzet a beteg szemszögéből – Salgótarjáni Egészség Klub

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2021. január18-i Egészség Klubjának témája a koronavírus helyzet a beteg szemszögéből volt.. A felkért előadó, Lukács Józsefné diplomás ápoló, egészségügyi szakmenedzser volt. A vetítettképes előadás előzetesen video formájában került Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat 2020. januári programja

Újjászületés Debrecen Rehabilitációs Táncklub január 8.-tól minden szerdán 9 órától Helyszín: Estella Hastánc Stúdió Debrecen Rákóczi u. 60. Női Egészségmegőrző torna január 10-től minden pénteken 16 órától Helyszín: Szent József Gimnázium Debrecen, Szent Anna u. Olvass tovább...