MRL Gödöllői Alapszervezet „Add tovább a mosolyodat” közössége
Helyszín: Civil Ház (Gödöllő, Szabadság út 23.)
Időpont: 2020.január 8
Téma: Mit hoz a Hold 2020-ban?
Előadó: Sebők Judit asztrozófus, a te személyes csillagfénykutatód

Új év, új kezdet. Sok a fogadalom, a titkos remény, de valójában mit is várhatunk 2020-as évben? Erről beszélgettünk Judittal, aki immáron már második alkalommal volt vendégünk. Az est kezdeteként Oláh András mondta el „A rettegő Boldizsárról” szóló tanulságos meséjét. Előadónk a mese történetét tovább folytatva beszélt a mindenki elé zuhanó „ólomkatonáról”: élünk és rettegünk az élénk kerülő akadályoktól. Csodára várunk, ami majd egy varázsütéssel megoldja korunk és saját életünk nagy problémáit vagy merünk szembe nézni a problémákkal, akadályokkal és cselekszünk?
Netán meg is változunk, hogy eleget tegyünk a nagy kihívásnak: változtassuk meg együtt a világot. A világban már 25-30 éve komoly változások zajlanak, amelyek eredményei fokozatosan válnak csak szembetűnővé, legyen az a környezetünkben, vagy embertársainkkal való viszonyunkban zajló folyamat. Sok mindent nem értünk, az értetlenség álcája mögé bújva figyeljük, s közben azon gondolkodunk, vajon ki ezért a felelős? Ez a hozzáállás többé nem tartható, a változásra felszólító jelek egyre erőteljesebbek! Elég ha csak a közelmúltban történt természeti katasztrófákra vagy a családokban dúló igazán drámai eseményekre gondolunk. A média nagyon, túlságosan is közel hozza, szinte átélhetővé teszi a legmegrázóbb eseményeket.

A kérdés, hogy hogyan érint meg bennünket?
Általában elmondható, hogy az állatokért aggódunk, kifejezzük együttérzésünket, segítő szándékunkat, összefogunk a természet megtisztításáért, megújításáért, anyagi áldozatot tudunk hozni egy gyermek megmentésért, és lassan már meg tudunk nyílni embertársunkért is. A sok dráma, elvesztés élmény, tragédiák megélésekor úgy érezzük, hogy „szívünk szakad meg”. És ez így van jól! Valami megmozdul a szívünkben és együttérzés, könnyek áradata bizonyítja, hogy lakik még az emberi lélekben annyi jó, aminek elő kell bújnia, meg kell nyilvánulnia az életünkben.

De miért megy ez ilyen nehezen? Miért nem engedjük meg a szívnek, hogy érezzen, hogy szeressen? Pedig érezni akarunk, valamit mindenki érezni akar! Hiszen ezért jöttünk, érezni, szeretni! Eljött az idő, meg kell változnunk! Kerüljön fókuszba lelkisebb életünk! Merjük felfedezni, felvállalni saját magunk előtt, hogy mit érzünk mások, az otthonunk, nemzetünk és persze saját magunk iránt. Kezdjünk el úgy élni mások felé, ahogyan
szeretnénk, hogy mások hassanak ránk.

Hogyan kezdjem el? Ez olyan más, mint amit eddig éltem! Védekeztem, bezárkóztam, távolságot tartottam, s ha kellett támadtam is, mert így óvtam magam a lelki sérülésektől, a bántástól- mondhatják sokan. Eddig az agyunkkal terveztünk, a logikára figyeltünk, rossz ideológiák mögé bújva védtük magunkat a külvilág érzelmi hatásaitól. Felborult az egyensúly, túlsúlyba került az észérv, a matéria, s már majdnem elvesztettük a lényeget: a lelkünket. Most a lélek, a szív szavát kellene meghallanunk, és azt követnünk, hiszen ösztönösen megsúgja, mit tegyünk. De ahhoz, hogy meghalljuk üzenetét, figyelnünk kell befelé. A lélek üzenetét közvetítő csatornát belül, a szívünk táján tudjuk befogni. Egy kis elmélyüléssel rá tudunk hangolódni. Aztán rá fogunk szokni, és már nem is akarunk más csatornát hallgatni. Oly sokszor elhangzik, hogy bízunk a Teremtőben, az Angyalokban. Megérezzük, elfogadjuk-e üzeneteiket? Ők is a szívünk csatornáján keresztül szólítanak meg bennünket. Mit tegyünk, ha nem halljuk őket?
Akkor nekünk kell bátran, bizalommal beszélnünk hozzájuk: kérhetjük a segítséget bármiben, de azt tegyük teljes bizalommal. Sokan fel sem fedezik, hogy milyen sokszor húznak ki a bajból bennünket, mutatnak utat egy megoldhatatlannak tűnő helyzetben. Amikor megtanulunk a szívünkkel élni ez már nem lesz így. Lelkünk telve lesz hálával a sok csodáért, alig győzzük majd kifejezni a hálánkat. Eljött az idő, hogy a minél jobb vételi tisztaságért rendet tegyünk, takarítsunk egy nagyot a lelkünkben ugyanúgy, mint az otthonunkban. Kell a lomtalanítás! Megválni attól, ami már nem kell. Attól, amit már nem tudunk és nem is akarunk tovább cipelni magunkkal. Legyen tisztaság, rend, hogy legyen hely ahová el tud helyezkedni a jelen, és be tudnak lépni a Segítők. S ha mi magunk rendben vagyunk, akkor tudunk segítséget adni másoknak, hiszen mindannyian Segítők vagyunk.
„2020-ban a Változás, a Felemelkedés Évét éljük. A gondolataid teremtő erejét több ezerszeresére növeli, ezért nagyon fontos, hogy megtanulj az igazán fontos dolgokra koncentrálni”.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

„Baráti vetélkedő” Hatvanban – Ez vagyok, és ezt teszem a rák ellen: A cselekvés éve

Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét kapcsán vetélkedőt szervezett 2019. január 24-én az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola 6. osztályos tanulói részére. Célunk: A tanulók figyelemfelhívása. Kiemelt feladatunk a tanulók egészségtudatos magatartásának fejlesztése Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat – februári program

A Segítő Szolgálat programja (Hatvan, Balassi B.u.16. Nővérszálló 1. em.) Stresszoldó csoportfoglalkozás 1/2: Időpont: 2018. február  5. hétfő 14 óra Vezeti: Kiss Anett pszichológus, Hatvani Kórház Helyszín: Segítő Szolgálat Hatvan, Balassi Bálint u. 16. Nővérszálló 1. em. Rákellenes Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szűrések a Bárnai Falunapon

75 fő vett részt a szűréseken