A MRL Egri Alapszervezete

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete negyedik alkalommal szervezett figyelemfelhívó rendezvényt a méhnyakrák megelőzése jegyében.

Idén is csatlakoztak a Mályvavirág Alapítvány felhívására az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét mozgalomhoz.

A január 14-én a Markhot Ferenc Kórházban tartott előadás a méhnyakrákról és a január 24-ei TESCO áruházban folyt rendezvény  ennek a felhívásnak a jegyében történt.

A méhnyakrák világszerte a negyedik leggyakoribb daganatos betegség. Magyarországon évente 1200 nőnél diagnosztizálják és évente 400-an meg is halnak ebben a betegségben.

Célunk ezzel a két  rendezvénnyel, hogy minden nőben tudatosítsuk, hogy rajtuk is  múlik a betegség megelőzése és korai felismerése, mert a méhnyakrák megelőzhető, HPV oltással, citológiai kenetvétellel.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rózsaszín séta Bélapátfalván

2016.10.27-én tartotta a Bélapátfalvi Alapszervezet az Őszi figyelemfelhívó sétát. A sétán 60 fő vett részt.

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Amit tehetünk, amit tehetek a rák ellen – Roadshow 3. állomás – Miskolc

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen – Társadalmi és egyéni felelősség ROADSHOW Minden érdeklődőt szeretettel várunk, kérjük, hogy regisztráljanak a +36-30-370-6025-es telefonszámon, vagy az miskolc@rakliga.hu e-mail címen!    A rendezvény fővédnöke: Prof. Dr. Lombay Béla, az MTA Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egy nap a nőkért – Figyelemfelkeltés az emlőrák és méhnyakrák elleni harc jegyében Salgótarjánban

Tizenegyedszer szervezett figyelemfelkeltő sétát és programot 2019. október 4-én a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya az emlőrák és méhnyakrák elleni harc jegyében. A figyelemfelkeltő séta a Balassi Bálint Olvass tovább...