2019-11-29

A prosztatarákkal érintett férfiak számára ingyenes útmutató könyv bemutatóján vettek részt a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni, Egri, Szekszárdi és Kőbányai Alapszervezet tagjai, valamint az Gaál Imre elnökhelyettes 2019. november 28-án a Tűzmadár Házban a Gyógyulj Velünk Egyesület a Budapesten megszervezett prosztatanapján.

Az „50 kérdés – 50 válasz: Prosztatarák” című kötet hét fejezetben, közérthető megfogalmazásban tárgyalja a prosztatarák diagnózisáról, műtétjéről, sugárkezeléséről, onkológiai terápiáiról, a mellékhatások kezeléséről, a betegek rehabilitációjáról szóló tudnivalókat. Amint B. Papp László, a könyv szerkesztője elmondta, a kötet első kiadását 3 ezer példányban bocsátják ingyenesen rendelkezésére szerte az országban a betegszervezeteknek, az onkológiai és urológiai osztályoknak. A kötet a Gyógyulj Velünk Egyesület kiadásában, a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány szakmai partnerségével jelent meg, szakorvosi lektora prof. dr. Bodoky György és dr. Végh Éva.

A kötet kiadásának célja az orvos-beteg kommunikáció javítása és hogy a betegek minél inkább partnerként lehessenek részesei a kezelésüknek.

Miután a jelen lévő betegszervezetek képviselői átvették a könyv mintapéldányait, a prosztatarák kezelésének aktuális kérdéseiről hangzottak el előadások Dr. Bálint Péter urológus főorvos, Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház, Dr. Vajdics Tímea onkológus szakorvos, Dél-Pesti Centrumkórház és Kapitány Zsuzsanna gyógytornász, Gyógyulj Velünk Egyesület prezentálásában.

A rendezvény közös tornával zárult.

Köszönjük, hogy részt vehettünk és köszönjük a könyveket!

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Mi nyomja a szíved? – Fontos hogy szembenézzünk a problémáinkkal – Szekszárdi beszámoló

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet a Magyar Rákellenes Liga központ iránymutatásának megfelelően a 2017. év egyik kiemelt témájában – lelki segítségnyújtás – 2017. 01. 26-án előadás megtartására felkérte a tagság és meghívott vendégei számára Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Hatvani Segítő Szolgálat áprilisi programja

A Segítő Szolgálat programja: Cím: Hatvan, Balassi Bálint út.16. Nővérszálló 1. em. Táplálkozási tanácsadás magas vérnyomásban szenvedőknek: Időpont: 2018. április 5. csütörtök 14 óra Előadó: Sándorné Buda Ildikó dietetikus  Hatvani Kórház Helyszín: Segítő Szolgálat Hatvan, Balassi B.u.16.  Olvass tovább...

Alapszervezetek

Limfóma Világnap – Miskolcon

Limfóma totó, akadályverseny a középiskolában. Kicsi a bors, de erős (a csapat).