Október, a mellrák elleni küzdelem hónapja

Figyelemfelhívó rendezvény Hatvanban

2019. október 11. péntek 14 óra

A kampány első napján, október 1-jén ünnepeljük a mellrák elleni küzdelem világnapját, melynek alkalmából világszerte nők milliói hívják fel a figyelmet a betegségre.

Évente kb. 7- 8 ezer rosszindulatú emlődaganatot diagnosztizálnak hazánkban, és a rosszindulatú emlődaganat következtében évente pedig több mint 2000 nőt veszítünk el.

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat 11. alkalommal szervezi meg figyelemfelhívó rendezvényét, melyet a Hatvani 5.sz.Általános Iskola  Ötöskórusa nyitott meg Kiss Ágnes vezényletével.

Horváth Richárd polgármester úr köszöntőjét követően

Gaál Imre, a MRL elnökhelyettese köszöntötte a jelen lévő kedves vendégeket, akik Hatvanból, a Heves Megyei Alapszervezetektől és Salgótarjánból érkeztek.

Előadók:

  • Dr. Nagy Emese, az Albert Schweitzer Kórház onkológus főorvosa – Bevezető beszéd
  • Prof. dr. Kulka Janina patológus, egyetemi tanár: Az emlőrák genetikai kockázatai
  • A rendezvényt Tóth Józsefné gyönyörű szavalata zárta.

A Figyelemfelhívó rendezvényt követően közel 150 résztvevő rózsaszín léggömbökkel elsétált Hatvan város főutcáján a Polgármesteri Hivatal elé, ahol a Hatvani Vasutas Nyugdíjas Klub gyönyörű népviseletbe öltözött tagjai zenés műsort adtak elő.

A műsort követően galambokat engedtünk a magasba, jelképes üzeneteinkkel és mondatainkkal, hogy vigyék minél messzebb a betegséget.

Záró meglepetésünk:

Megkértük a jelen lévő vendégeinket, közösen ismerkedjünk meg és járjuk el a Szenior örömtáncot.

A mellrák elleni küzdelem világnapján is arra biztatjuk az érintett lakosságot, hogy rendszeresen vegyenek részt a szűrővizsgálatokon, hogy a minél több időt tölthessenek családjaik körében.

Bensőséges, szép délutánt töltöttünk együtt barátainkkal, ismerőseinkkel!

Lazányi Jánosné
az Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat márciusi programja

Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat Cím: Hatvan, Balassi B.u.16.  Nővérszálló 1.em. Fogadóóra: Hétfőtől – péntekig 9-13 óráig  Stresszoldó csoportfoglalkozás 1/3: Időpont: 2019. március 11. hétfő 14 óra  Vezeti: Kiss Anett pszichológus   Hatvani Kórház Helyszín:  Hatvani Segítő Szolgálat Olvass tovább...

Alapszervezetek

Évzáró taggyűlés Eleken

A Magyar Rákellenes Liga megtartotta decemberi, egyben évzáró taggyűlését, melyen szép számmal vett részt a tagság. A gyűlésen Kecskés Andrea az alapszervezet elnöke és Szelezsán György polgármester köszöntötte a résztvevőket. Számos elismerés került átadásra, majd Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szentmise a Betegek Világnapja alkalmából Salgótarjánban

Szent II. János Pál pápa kezdeményezésére 1993-tól február 11.  a Betegek Világnapja. A világnap célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését.”. Ez alkalomból a pápa minden évben Olvass tovább...