A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet a fenti címmel előadást szervezett Szekszárd felnőtt lakosai és az alapszervezet tagsága és más érdeklődők számára.

A jelenlévő 25 fős hallgatóságot az alapszervezet vezetője köszöntötte, röviden ismertette az előadás célját – a galambok, mint a lelki segítség egyik élő eszközei – és ismertette a galambok információs szerepét az emberiség története során.

A felvezető köszöntő után felkérte a két fuvola művészt: Töttős Erős Edina fuvola művészt és Papp Csővári Viktória fuvola művészt (mindketten a Liszt Ferenc Zeneiskola tanárai) zenei előadásuk megtartására.

A hallgatóság körében nagy tetszést kiváltó fuvola előadást követően a Postagalamb Szövetség Szekszárdi Egyesület vezetőségi tagjai: Schmidt Balázs és Marosi János tartottak előadást: a postagalambok élettanáról, viselkedésükről és humoros megközelítésben a galambok egymás iránti hűségéről, hűtlenségéről, valamint a helyfelismerés és tájékozódási tulajdonságairól. Szó esett még a postagalamb versenyekről és a galambok jutalmazásáról is.

(Külön említette a galambok szerepét a súlyos betegek illetve a végstádiumban lévő betegek részére, a galambleves gyógyító hatását)

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Értünk és minden nőért – Borsodnádasdi program a Méhnyakrák Megelőzési Héten

január 21-én 16 órától tartottuk a Borsodnádasdi Praxisközösséggel közös szervezésű programunkat, az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét keretében. Vendégszereplő volt Kovács Gyuláné „Csillagok” című dalcsokor összeállítással, és Reményi Aladár saját, „Szeretet” című versével színesítette programunkat.  Közben Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Hatvani Alapszervezet önkéntes segítőinek köszöntése

A Hatvani Alapszervezet beszámolója Időpont: 2021. július 25. Helyszín: Hatvan, Doktay u. 18c A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének és Segítő Szolgálatának közel húszfős önkéntes segítői a mai napot együtt töltötték vidám beszélgetéssel, főzőcskézéssel. Csekélyke Olvass tovább...

Alapszervezetek

Fókuszban a mammográfia -a salgótarjáni Egészségklub online előadása

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet Egészségklubja 2021. május 03-i videó előadásának témája a mammográfia volt. A vetítettképes videó előadója, Kreicsi Mária, a MRL Salgótarjáni Alapszervezet vezetője először beszélt a nők egyik leggyakoribb rosszindulatú daganatos Olvass tovább...