Helyszín: Németkér Sportpálya és Szabadidőpark
Időpont: 2019.augusztus 03.

A rendezvény a Németkér Község önkormányzata, a Tolna megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Tolna megyei Tűzoltó Szövetség, a Németkéri Német Nemzetiségi Önkormányzat közös szervezésében valósult meg.

A Magyar Rákellenes Liga a Tolna megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felkérésére vett részt a rendezvényen. A Szekszárdi Alapszervezetnek kialakított sátorban Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke és a Szekszárdi Alapszervezet két tagja várta az érdeklődőket a Liga kiadványaival, felvilágosító könyveivel és egyéb megelőzés célzatú anyagaival.

Az ünnepséget Horváthné Gál Erika, Németkér község polgármestere és dr. Balázs Gábor, a Tolna megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg.

Nagyon sok érdeklődő, köztük fiatal családok pici gyermekükkel voltak jelen ezen a vonzó rendezvényen. A veterán tűzoltóautók igen látványos felvonulása után konyhatűz bemutatót követően az érdeklődő kicsik kipróbálhatták a füstsátrat, és a vízsugaras célbalövést is és egyéb tűzmegelőzési játékokat.

Nagyon nagy élmény volt a gyerekek számára a nagyszabású habparti.

Nosztalgiázás az Ikarus 55 típusú autóbusszal: veterán autóbuszos körsétán vettek részt a nosztalgiázók. A nagy érdeklődésre való tekintettel három csoportban történt a buszozás.

A veterán tűzoltóautók szépségéről 5 fős bizottság döntött. A bíráló bizottságba felkérést kapott Rozványi Balázs a Magyar Rákellenes Liga elnöke, aki a felkérést örömmel elfogadta.

A MRL Szekszárdi Alapszervezet sátránál az érdeklődők felvilágosítást kaptak a Liga szerepéről, működéséről, és tetszés szerin választhattak a felkínált felvilágosító anyagok közül térítésmentesen.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyulán jártunk

Az MRL Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálata önköltséges kirándulást szervezett 2019. július 9-én Gyulára. (17 fő jelentkezett). 9-én reggel napos időben gyülekeztünk a távolsági buszállomáson, a gyulai távolsági busszal kényelmesen utazva ¾ 10 órakor érkeztünk Olvass tovább...

Alapszervezetek

Őszi piknik Zsóriban

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Óriási örömmel tettünk eleget Bognárné Faragó Ágota tagtársunk invitálásának. Egy őszi beszélgetős, nyársalós napra hívta meg nagy szeretettel az alapszervezet tagságát nyaralójukba, Zsóriba október 5-én, szerdán. Zsóri Gyöngyöstől keletre, Miskolc felé, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Megalakult a Gödöllői Alapszervezet

Gaál Imre és Strommer Pálné Szilvia segítségével nagyszerű hangulatban telt a Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete megalakulásának délutánja. Az eseményen Gödöllő város polgármestere, dr. Gémesi György is megjelent, hogy üdvözölje ezt a civil kezdeményezést és Olvass tovább...