Amíg a nők másfélszer többször mennek orvoshoz, mint férfi társaik, addig egy férfi sok esetben csak akkor megy, ha már komoly indoka van arra, hogy orvoshoz forduljon, amikor a gyógyulás esélye kedvezőtlenebb. Ugyanakkor a magyar férfiak születéskor számított átlag élettartama rövidebb, mint a nőké és az Eu átlagé. Az egyik legfontosabb dolog a statisztika javítására a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvételük.

A MRL Salgótarjáni Alapszervezete először 2010-ben tartott egészségnapot szűrővizsgálatokkal, szakmai előadással, gyalogtúrával, közös tornával a Férfiak egészségének Hete alkalmából. 2019. június 6-án a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya kezdeményezésére a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Salgótarjáni Igazgatóságán partnerként vettek rész a Liga szakképzett önkéntesei a főként férfiakat foglalkoztató cég Egészségnapján a szűrővizsgálatok (anyajegy szűrés, szájüregi szűrés, PSA teszt, vércukor, koleszterin teszt) végzésében.  A vizsgálatokhoz szükséges teszteket  (PSA, koleszterin, vércukor) is a Liga Salgótarjáni Alapszervezete biztosította.

Reméljük, hogy a megjelent közel hetven regisztrált a szűrőbuszt és az ingyenes, gyors szűrési lehetőségeket jövőre is igénybe veszi.

Az önkénteseknek pedig köszönet hasznos és áldásos közreműködésükért!

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Évzáró adventi rendezvény Salgótarjánban

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2017. december 12-én a Tarján Rendezvényházban tartotta adventi ünnepi rendezvényét 120 fő részvételével. Ismét eltelt egy év, amelyben voltak nagyon fájdalmas veszteségek: A hit gyertyája után már meggyújtottuk a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Beszéljünk az inkontinenciáról

A vizelettartási panaszokat sokszor maguknak sem vallják be a hölgyek

Alapszervezetek

Sorsunk Borsod! Kirándulás Szerencsre

MRL (Miskolc)-Örökmozgók Sorsunk Borsod Kirándulás Szerencsre