Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete

Helyszín: „Mi újság V.An? Irodalmi kávézó a Gödöllői Városi Könyvtárban (2100 Gödöllő, Dózsa út 8.)

Időpont: 2019. május 15.

Téma: Érezd Lásd Engedd Tedd

Előadó: Nagy Tímea

A mai este a „jó-hír” körrel indult és már itt kialakult a teljes aktivitás a jelenlévők részéről. Örömmel számoltak be közülünk többen is, hogy részt vehettek dr Fehér Ágnes bőrgyógyász melanoma szűrésén a Civil házban.

A pöttyös labda elkapása után Timi elmesélte, hogy Gödöllőn él édesanyjával, párjával és 7 éves kisfiával. Ő az  É rezd L ásd E ngedd T edd oldal kezelője.

Célja egy olyan oldal megteremtése volt, ahová olyanok csatlakozását várja: „akik rájöttek, hogy a legfontosabb mindent megtennünk azért, hogy az életünket mi tegyük boldoggá=>ehhez fejlesztenünk kell magunkat egy olyan szintre, ahol az É.L.E.T. napos oldalát élhetjük”

Kb. 5 éve érezte úgy, hogy változtatni kell eddigi életén, hisz a gyermeknevelés minden családban átgondolásra készteti az embereket. Nagyon fontos, hogy a csemetéinket milyen hatások érik otthon és a közösségekben is. Az emberpalánták mindent, mint a szivacs magunkba szívnak és amit tudnak átdolgoznak. A fejük felett röpködő konfliktusok megoldása vagy meg nem oldása örökre nyomot hagyhat életükben.

Sokan a gyermekek átnevelésén fáradoznak, holott pozitív szülői minta átadására lenne szükség. Ezért is kezdett el Tímea többféle módszert behatóbban tanulmányozni:
1: Prána Nadi.: energia gyógyászat, létrehozzák vagy visszaállítják az egyensúlyt (szabad áramlást)
2. Hooponopono : egy Hawaii eredetű problémamegoldó módszer: a megbocsátás és megbékélés eszközeivel. Segíti a harmonizálást. Önmagunk és mások szeretetére tanít. Családdal való viszony rendezése. Minden gyakorlás kérdése! Konfliktusok után tudjuk őszintén mondani „én ezért még szeretem Őt”
3: Theta Healing: egy kérdéseken alapuló módszer, de kell hozzá egy olyan konzulens, aki a jó kérdéseket teszi fel. Gyakorlásával mélyen megismerhetjük magunkat, rejtett programjainkat. Segíti, amennyiben szükséges, azok átprogramozását, feloldását.
4. Access Consciousness (amerikai módszer) mottó: „Az életben minden könnyedén, örömmel és ragyogva árad felém”. Az életed minden pillanatában legyél jelen, de ne ítélkezz se mások, se magad felett.

Gyakorlati megoldásokat is hallhatunk pl: Boldogság napló vezetése, Bagdi Bella előadásai, …
Az est fénypontjaként szülinapján vegetáriánus muffinnal felköszöntettük előadónkat.

Nagyon interaktív és érdekes volt a találkozó. Akik ismerték vagy hallottak már ezekről a módszerekről, saját tapasztalatukkal egészítették ki, de voltak olyanok is, akik most kaptak tanácsot, hogy ha szeretnének, milyen irányba induljanak el.

Útravalóul álljanak itt Timi szavai: „Bizonyított tény bizonyos körökben, hogy olyanokkal érdemes körülvenned magad, amilyenné válni akarsz. Váljunk együtt JÓVÁ, EGÉSZSÉGESSÉ=BOLDOGGÁ!„

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hogyan tovább – Siófoki megbeszélés

A Siófoki Alapszervezet megbeszélést tartott 2021.10.06-án “Hogyan tovább az év hátralévő hónapjaiban a vírus erősödés árnyékában?” Első témaként a védőoltás szükségességét beszéltük meg, illetve az oltással nem rendelkező, de a fertőzésen átesett ligatag figyelmét hívtuk Olvass tovább...

Alapszervezetek

A dohányzás egészségkárosító hatásai – előadás Egerben

A dohányzás egészségkárosító hatásai címmel, figyelemfelhívó rendezvényt szervezett február 20-án a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete az Egri Eszterházy Károly Egyetemen azon hallgatói részére, akik tanulmányaik befejezése után csecsemőgondozók, óvónők és tanárok lesznek. Ennek a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kéménytüzek és szén-monoxid mérgezések

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet tagsága és meghívott vendégei számára három különböző szakterület neves szakembereit kértük fel előadás megtartására. Az építész szakember az előadásában beszélt a tűzterek kialakításáról a kémények, füstelvezetőkkel kapcsolatos veszélyhelyzetekről, a Olvass tovább...