A Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete kiállítást szervezett

“A világ egy másként látó szemüvegen át avagy a piros pöttyös útja”

címmel.

Helyszín: Gödöllői Városi Könyvtár olvasó és konferenciaterme és „Mi újság V.An?” Irodalmi kávézó (2100 Gödöllő, Dózsa út 8.)
Időpont: 2019. március 12.

Sok-sok tervezés, ráhangolódás után elérkezett a várva-várt kiállítás megnyitásának a napja. Mindenki nagy izgalommal készült. Igyekeztek a tagok nekik megfelelő szerepet vállalni az előkészületekben és a megrendezésben is (plakát, meghívok szerkesztése, bemutatkozó film összeállítása, vendégvárás).

A legnagyobb izgalmat mégis a kiállítás anyagának összeválogatása és annak elrendezése okozta.

A vendégeket megérkezésükkor többek közt egy rózsaszín „másként látó” szemüveggel is vártunk, amit páran egyből fel is próbáltak.

A műsor elején rövid bemutatkozó film volt látható a szervezet eddigi tevékenységéről, fontosnak tartott állomásairól: megalakulás, részvételek a városi rendezvényeken (belvárosi napok, önkéntesség napja, advent), a Tudásklub rendezvényeiről, a presszó szerdákról, molinó festéséről és a „Rákellenes Világnap”-on rendezett salsa partiról is.

Házigazdaként Vajek Andrea, a Gödöllői Alapszervezet elnöke köszöntötte a vendégeket, majd egyből átadta a szót első tagunknak, dr. Gémesi Györgynek. A polgármester úr elmondta, hogy kíváncsian várta, mi lesz ebből az induló csoportból és „látta a nagy aktivitást! Nagyon erős, nagyon aktív együtt élő közösség alakulását látta a városban, abban a világban, amikor mindenki csak a saját dolgával foglalkozik”

A Magyar Rákellenes Liga elnöke, Rozványi Balázs köszöntőjében kiemelte: Magunkhoz képest kell másféleképpen látni a világot. Tehát nekünk kell feltenni egy olyan szemüveget, amivel másképp tudunk hozzáállni a dolgokhoz.

Ezután Vajek Andrea mondott köszönetet és néhány gondolatot: Az élet egy hullámvasút mindannyiunknak, ebből táplálkozunk, formálódunk, erősödünk. Jó lent lenni, mert utána biztos vagyok benne, hogy a feljövetel útja a legjobb.

Innentől kezdetét vette egy vidám játék a pöttyössel, mely egyben nagyon megható is volt, hisz a kiállítók: Babics Kornélia, Falus Katalin, Feketéné Bencsik Julianna, Hegedűs Gáborné, Joó Eszter, Klemens Ágnes, Koltay Zsuzsanna  Pap-Klára Márta, Somogyvári Zsóka, Tarján Teodora, Vörös Eszter Anna, MRL-BP -Hegyvidék alkotóközösség, és a Gödöllő Életmód Klub- Kreatív Nagyik vallottak arról, mi indította el őket az alkotás felé.

Az Irka Tagjai: Feketén Bencsik Julianna, Pap-Klára Márta és Pataki Pál verssel, novellával segítették a műsor ünnepélyességét.

Ezután kinyílt a „titkok ajtaja” és mindenki megtekinthette az alkotásokat (melyek láthatók lesznek a könyvtár olvasójában: 2019 április13-ig)

Megindító volt azt is látni, hogy az a kiállítók többsége mennyire izgult, hol is van festményük, kézműves munkájuk, irodalmi alkotásuk.

Sokáig beszélgettek a résztvevők az alkotások között a másként látó szemüveget felvéve.

A program a Főnix tánccsoport vidám bemutatójával zárult, melynek végén minden jelenlévőt igyekeztek bevonni egy közös coutry-zásba.

„Te nem egy sodró falevél vagy, hanem
ÁLDÁS
és
AJÁNDÉK”
(Böjte Csaba)

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Az önvizsgálat és helye a szekunder prevencióban

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet Egészségklubja 2021. május 31-i video előadásának témája az önvizsgálat volt. A vetítettképes videó előadója, Kreicsi Mária, a MRL Salgótarjáni Alapszervezet vezetője először beszélt a prevenció fogalmáról, szintjeiről, az önvizsgálat Olvass tovább...

Alapszervezetek

Stresszoldó csoportfoglalkozás Hatvanban

Időpont: 2016. február 15. Vezeti: Kiss Anett pszichológus AUTOGÉN TRÉNING Az elmúlt hónap élményeink csoportos megbeszélése, otthoni gyakorlás és a naplóvezetés megbeszélése volt a mai foglalkozás indítója. Majd megbeszéltük az első félév 4 hónapon át tartó Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségnap-Futófesztivál Hatvanban

Időpont: 2019. április 13. szomba A Városi Egészségnap és Futófesztiválon nagyon sokan keresték fel az ingyenes szűrővizsgálatokat és a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének asztalát! Önkénteseink tájékoztató kiadványokkal látták el a hozzánk segítségért fordulókat, mulázsok Olvass tovább...