A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete, 2019. február 18-án Rákellenes Világnap rendezvényt szervezett az Egri Eszterházy Károly Egyetemen. Felhívtuk az egyetemisták figyelmét a Nemzetközi Rákellenes Unió üzeneteire, hogy mindenki tehet valamit a rák ellen, saját magáért a családjáért és a közösségéért.

Mit is tehetünk a rák kialakulásának megelőzéséért? – erről tartott előadást Farkasné Juhász Margit egészségfejlesztő, mentálhigiénikus.
Az előadó az Európai Rákellenes Kódex mind a 12 rákkockázati lehetőségét nagyon részletesen kielemezte.
Felhívta a figyelmet a dohányzás és az alkohol szervezetünket romboló hatásaira.
Az egészségtelen életmód, a stressz, a mozgáshiány, a helytelen táplálkozás mind rákkockázati tényezőnek számít – mondta az előadó.
Felhívta még a figyelmet a rákszűrések fontosságára, a HPV védőoltás szükségességére lányoknál és fiúknál egyaránt.

Köszönjük az előadónknak, Farkasné Juhász Margitnak, a magas színvonalú előadását, Fürné Mosoni Anita egyetemi tanárnőnek, hogy meghívott bennünket és lehetőséget biztosított arra, hogy az Európai Rákellenes Kódex Üzenetét megismertessük a jelenlévőkkel.

Reméljük, hogy ez az előadás nyitott fülekre talált a gyógypedagógusnak tanuló egyetemi hallgatók között, sokat tanultak belőle és a munkájuk során fel is fogják használni.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Közgyűlés Egerben

Az Egri Alapszervezet 2019. március 12-én  éves Közgyűlését tartotta az egri Kórház Refektóriumában. A szép számmal megjelent tagság elfogadta az Alapszervezet Elnökének a  2018-as év program és pénzügyi beszámolóját és a 2019-es év program és Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szeretet csomagok készítése advent alkalmából

 A MRL Salgótarjáni Alapszervezete öt éve indította útjára a szeretetcsomag készítésének hagyományát. A pandémia előtt az alapszervezet sok tagja részt vett ebben az akcióban, azonban idén biztonsági okokból úgy döntöttünk, hogy jóval szűkebb körben csomagoljuk Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szűrések a Bárnai Falunapon

75 fő vett részt a szűréseken