A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezet 2019. február 12-i rendezvényének a résztvevői, a Rákellenes Világnapi megemlékezést követően, dr. Hanis Béla kardiológus főorvos előadását hallgathatták meg a szívbetegség és a daganatos megbetegedések közötti kapcsolatról.

Mindkét betegség rizikófaktorai: a dohányzás, az alkoholizálás, a mozgáshiány, a helytelen táplálkozás, az elhízás,  a krónikus gyulladás, a cukorbetegség –  mondta az előadó.

Ezeknek a rizikófaktoroknak a kezelése csökkentheti a rákos és a szívbetegségek kialakulását.

A kemoterápiás kezelések alatti szívbetegség is csökkenthető alapos odafigyeléssel, valamint az onkológus és a kardiológus együttműködésével.

Az orvosi előadást követően, Duska Orsolya, az Egri Sanatmetal képviselője, bemutatta a WIWE Mobil EKG-készüléket, a világon az első mini szívdiagnosztikai eszközt, amelyet Egerben gyártanak. A jelenlévőknek, aki igényt tartott rá, a rendezvény ideje alatt EKG mérést végzett és értékelte az eredményt,  valamint e-mailben továbbította a vizsgált személy otthoni számítógépére további felhasználásra.

Mindkét előadónak köszönjük a megjelenést, hisz az előadás és a szűrés iránt  is nagy volt az érdeklődés.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gödöllői decemberi programajánló

A 2022- es esztendőnk  eseményekben, örömökben is gazdagon telt. Ünnepeljük együtt decemberében az ÉLETET , az elfogadást és várjuk lelkesen, bizakodva az elkövetkezendőt. Kapcsolódjatok hozzánk ! Szeretettel várunk: PROGRAMAJÁNLÓ    2022. december   ÖRÖKMOZGÓ lehetőség Gödöllő Városi és Térségi Uszoda 50 %-os Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kirándulás Nagyarra a Luby kastélyba

Ligatagjaink (31 fő) július 27-én borús időben gyülekeztek a Debreceni MÁV állomáson. Vonattal utaztunk Fehérgyarmatig. Kicsit hosszú volt az út, de jó hangulatban telt. Fehérgyarmaton eső fogadta a csapatot, de nem szegte kedvünket. Gyalog tettük Olvass tovább...