A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete, január 25-én csatlakozott az Európai Méhnyakrák Megelőzési Héten a Vigyázz, Kész, Fűzz mozgalomhoz.

A méhnyakrák a világon a negyedik leggyakoribb betegség. Magyarországon évente 1400 új méhnyakrákos nőt diagnosztizálnak. Sajnos sokan meg is halnak ebben a betegségben annak ellenére , hogy kialakulása megelőzhető lenne szűréssel és védőoltással.

Ezért tartjuk fontosnak ennek a rendezvénynek évről évre a megrendezését, hogy az érintettekben tudatosítsuk, hogy a méhnyakrák megelőzése legnagyobb részt rajtuk múlik.

Programunkhoz csatlakozott az Egri Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya, KEVIKO Prevenció Védőnői Szolgálat, Családsegítő Alapítvány, akik segítettek a rendezvény lebonyolításában. Köszönjük a közreműködésüket.

Sokan érdeklődtek  a program alatt a szakemberektől a méhnyakrák megelőzéséről és a HPV elleni védőoltás lehetőségéről, amelyre választ is kaptak.

A gyöngyöt, amely a HPV védelmet szimbolizálja  nagy szeretettel fűzték a jelenlévők, karkötőt készítettek belőle és felajánlották a Kórház nőgyógyászati osztály betegeinek. 

A Média több csatornán meghirdette  és  beszámolt a programról:  

https://www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/fontos-a-mehnyakrak-megelozese-1516054/

http://www.tveger.hu/2019/01/25/a-mehnyakrak-megelozesre-hivtak-fel-a-figyelmet/

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Előadások és séta a mellrák ellen Hatvanban

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete 10. alkalommal szervezett Figyelemfelhívó sétát 2018. október 12-én 14 órakor Hatvan város Fő utcáján. A rózsaszínbe öltöztetett Grassalkovich Művelődési Házban szép számmal megjelent vendégek színvonalas előadásokat hallhattak. Jó volt Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mi nyomja a szíved? – avagy mik is azok az elhárító mechanizmusok?

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete tisztelettel meghívja Önt és minden kedves érdeklődőt a  „Mi nyomja a szíved”? – avagy mik is azok az elhárító mechanizmusok ?  című előadásra. Előadó: Árvai Dorottya klinikai szakpszichológus jelölt Helyszín: Szekszárd, Szent Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mit tehetünk lelki egészségünkért? – Egerben az első 2017-es program

2017. január 10-én 13 órakor várjuk Egerben, a Bartakovics Béla közösségi házban. Előadó: Dr. Kner Erika onkológus főorvos Cím: Mit tehetünk lelki egészségünkért? A részvétel ingyenes, várjuk szeretettel!