Az őszi hónapokban főleg lelki programokat szerveztünk, hogy a borús hangulatból kicsit kimozdíthassuk az embereket. Előadások előtt mindig gondoskodtunk egy kis irodalmi irányzatú témáról.

Az első ilyen jellegű rendezvényünk november 6-án volt, „Akarsz-e meggyógyulni?” címmel. A Karitász szervezetünkkel összefogva, az egyházi zenekar vendégszereplésével kezdtük a műsort, két gyönyörű hangú énekes dalaival.

 

Ezután Szabó József atya, az Egri Papnevelő Intézet spirituálisa következett, aki azokat is megszólította, akik nem vallásosak. Sokat beszélt a hit fontosságáról, ami gyógyulásunk elősegítője. Visszajelzések szerint az előadás szívhez szólóan szép volt, és minden résztvevője élvezte.

A programot vendéglátás követte, majd a műsor végeztével a szokásos gyógytorna következett.

November 19-én, a megszokott  hétfői napon került sor Sági Tibor tanár „ A muzsika hangja” című előadására, amelyet nagy örömmel vártunk.

Előadásában hallhattunk a zene kezdetéről, a régi kultúrák muzsikájáról,  – arról, hogy a közösségre milyen hatása van a zenének, milyen zenét érdemes hallgatni – valamint mennyire érvényesül  a zene gyógyító hatása. Egy rendkívül lenyűgöző, fordulatos, sokszínű eseményen vehettünk részt.

Végül az év zárásaként, az Advent részeként, december 10-én tartottuk az év utolsó programját „Szeretetkapcsolataink” címmel. Műsorunk karácsonyi versekkel kezdődött, amit Szőke Gábor atya folytatott egy rendhagyó módon levezetett, szívekre ható elbeszéléssel. Előtérbe került a családi együttlét fontossága, a megbocsátás, az egymás iránti szeretet. Őt követte Arlóból Szent Ferenc Kisnővérei közül Margit nővér, aki ismertette életútját, amely rendkívül rögös és nehéz volt, de ennek ellenére rátalált a sorsa által kijelölt útjára.

A program vendéglátással fejeződött be, amelyre a Szent István Plébánia Élővíz csoportja készült.

 

Cseh Istvánné
Borsodnádasdi Alapszervezet

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hatvani júliusi programajánló

Cím: Hatvan, Balassi Bálint út.16. Nővérszálló 1. emelet Fogadóóra: hétfőtől–péntekig, 9-13 óráig A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat programja: Stresszoldó csoportfoglalkozás: Időpont: 2021. július 12 hétfő 14 óra 30 perctől Vezeti: Kiss Anett pszichológus Helyszín: Olvass tovább...

Egyéb

Fontos közlemény

Minden járvány, így a jelenlegi elterjedésének egy komoly ellenszere van: az elkülönülés (izoláció). Ez jelenik meg most is minden ajánlásban és intézkedésben. Mivel a Magyar Rákellenes Liga tagjai között sok a fokozottan veszélyeztetett csoportba tartozó Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségnap Ságújfalun

Ságújfalu polgármestere felkérésére a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete hatodik alkalommal szervezett egészségnapot 2018. május 11-én a falu lakóinak. A köszöntők és a tanulók zenés-táncos műsora után a regisztrált száztizenhat főnek lehetősége volt részt venni Olvass tovább...