A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2018. december 11-én a Megyeháza Éttermében tartotta adventi ünnepi rendezvényét, amelyen a tagságból százan vettek részt.

„A hit gyertyája után már meggyújtottuk a remény gyertyáján is a lángot. Ebben az évben is voltak fájdalmas veszteségeink. A meggyújtott gyertyák lángjai most értük is égjenek, akik annyira hiányoznak közülünk, akik már nem lehetnek itt velünk fizikai valójukban. Hiszem és érzem, hogy a sok közös élmény, az együtt töltött idők emléke velünk van, idézzük fel arcukat, mosolyukat, gondoljunk rájuk. És gondoljunk azokra is, akik most azért nem lehetnek itt, mert kemény csatát vívnak betegségükkel.

A várakozás és a szeretet az a két szó, melyről az advent és a karácsony eredetileg szól. Mindkét szó alapfeltétele a türelem és az abból fakadó megértés. Az advent igazi lényege a lelki megtisztulás, az egymásra figyelés, a közös beszélgetések öröme. Lassítsuk le a gondolatainkat, figyeljünk egymásra, engedjük el rossz érzéseinket, legyünk elfogadóak, nagylelkűek, megbocsátók és önzetlenek.”

A jelenlévők köszöntése után ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg az elnök a gálaműsort, amely a Petőfi Sándor Tagiskola kórusának műsorával kezdődött Franczuz Erika vezetésével, majd Fenyvesi Péter Pál lelkész mondta el adventi gondolatait.

A pohárköszöntőt az  ünnepi ebéd elfogyasztása követte, ezután gazdag tombola színesítette a programot, mely baráti beszélgetésekkel zárult.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Megelőzni jobb, mint gyógyítani!

A Magyar Rákellenes Liga 1993-tól kezdve évente megrendezi a Nemzeti Rákellenes Napot április 10-én, dr. Dollinger Gyula (1849-1937) sebészprofesszor, egyetemi tanár születésnapján. Dr. Dollinger Gyula nevéhez fűződik a rák-regiszter kialakítása, amely a hazai megbetegedések tudományos Olvass tovább...

Alapszervezetek

Műtét előtt – bevezető az aneszteziológia világába

A MRL Miskolci Segítő Szolgálat szervezésében az érdeklődők dr. Nagy Géza Ph.D Semmelweis Tk. kórház orvosigazgató helyettesével találkozhattak 2018. szeptember 26-án. Élvezetes előadásban volt részük a jelenlévőknek. Betekintést nyerhettek az aneszteziológia világába (mely az orvostudomány Olvass tovább...

Alapszervezetek

Közgyűlés Gyöngyösön

Megtartottuk éves, rendes közgyűlésünket április 21-én, melyen igen szép számmal vettünk részt, így a szükséges szavazáshoz határozatképesek voltunk. Jegyzőkönyvezetőnek Szabóné Farók Évát kérte fel a vezetőség, majd a jegyzőkönyv hitelesítők személyét (Bársony Józsefné, Safranka Sándorné) Olvass tovább...